onsdag 15 maj 2013

Hjälp mig!

Sedan 7 januari har jag ätit exakt samma smyglunch varje dag. Varje dag i drygt 4 månader och jag ska göra det i 3½ månad till som det ser ut just nu. Efter det ska jag inte äta alls eftersom jag troligtvis är utan jobb då igen och inte har råd att äta.

Jag har ju ingen lunch utan äter i smyg under disken kan vi säga. Jag äter ett par av Kapten Haddocks fröbrödknäcke med ost och en mugg med apelsiner i bitar och cashewnötter.


Till det dricker jag en mugg te. Kan inte dricka mer då jag även måste smita iväg och pinka i smyg, men jag gör det på toaletten, inte under disken. Nu lämnar vi den eventuella diskussionen om att jobba och pinka utan rast, det är mitt val, kan vi kalla det, just nu. Men vad annat kan jag äta?

Det får inte synas, inte låta, inte lukta och jag har ingen kyl.

Så, kom loss nu och kasta förslag över mig!
13 kommentarer:

Sus sa...

Sök nytt jobb, skulle jag vilja säga.
(fast jag vet att du kanske redan gör det!)

Nä, jag blir bara arg. Jag kan inte ge dig tips. Du måste ju få lunch!

Singelmamman sa...

Ett dyrare men bättre alternativ är de drickluncker som bland annat Nutrilett säljer. Eller komplettera med en lunchbar.
I övrigt kan jag bara instämma med Sus, men det vet jag att du förstår.

Ezter sa...

Tycker det låter gott det du äter. Nutrilett och sådant skulle jag inte rekommendera!Ger ingen mättnad och är inte ens nyttiga. Läste en test, det kryllar av socker i de där dietdryckerna.
Hur många timmar jobbar du, om du inte har lunch alltså?

Anonym sa...

Jag jobbar nio timmar, och det är självvalt då alternativet är noll jobb / Venus

Christina sa...

Jobba utan lunchrast gör mig smått förbannad. Det finns alltid arbetsgivare som utnyttjar människors vilja att arbeta och "göra rätt för sig"!
Nåväl, mitt tips är sallad på frukt och grönt. Det går att variera och är godare än man kan tro.

Tina sa...

Tänker så jag knakar....

Och kom på det att du behöver något som fyller magen. Då blir det ju nån form av "bar" (patukka på finska). Så in via Hälsokosten och köp proteinpulver och sen hem och "baka". För här kommer recepten:

http://stayfittn.blogspot.se/2012/05/recept-hemlagade-proteinbars-lchf.html

http://www.markazits.com/index.php?option=com_content&view=article&id=115

http://www.kolozzeum.com/forum/archive/index.php/t-171301.html

Anonym sa...

Ett kokt ägg och en proteinbar (Leaders mintchoklad) räcker bra som smyglunch, ingen kyl behövs utan handväskan duger fint. Drick gärna en latte till om du vill. Inget att rekommendera i det långa loppet men fungerar fint (tills man går i väggen pga stress och uteblivna raster)! Ägget skalas med fördel på toaletten under rinnande vatten, annars undrar nog någon över fislukten som kan uppstå vid äggskalningen vid din plats.

Imsa

music sa...

Nice Blog !!

Malla sa...

jag tänker spontant en sallad? det gör jag ofta, som igår, blandade ihop av det som fanns hemma - salladsblad, gurka, feta, salami,paprika,kassler och ost. Resterna tog jag till lunch idag :) Går ju att variera i det oändliga och perfekt att förbereda dagen innan :)

Fru Venus sa...

Tack, men sallad funkar noll då den står i 24-25 gradig värme i fem timmar innan jag kan äta, har ju ingen kyl. Dessutom är det för mycket "äta mat", det kommer att synas :-(

Baronessan sa...

Banan och torrmjölk (så du inte blir kissnödig) Herregud vilket jävla ställe du jobbar på!

BP sa...

Du säger ju (ofta) att du vill gå ner i vikt. Förstår inte det med tanke på den magra och hälsosamma "lunchen". Jag skulle inte stå mig i en halvtimme utan att bli vrålhungrig.

Stridstorpet sa...

Vad jobbar du med? I affär kanske?