måndag 6 maj 2013

Måndag heeeela dygnet!

  • Mellan klockan 00.45 i natt och 05.45 i morse bestämde sig Totsie och Zorra för att visa mig sin ovillkorliga kärlek på alla sätt och vis; trampa på patagonien, slicka på hakan, trampa i håret, krypa in under täcket, slicka i knävecken, knarra i örat och dregla mig i ansiktet. Jag vet inte vad de hade för ryck men jag var något irriterad och TRÖTT! Ibland önskar jag vi hade dörrar på stugan.
  • Klockan 06.05 gick jag ner i soluppgången för att köra till stan och vaska upp mig och gå på jobb. Trodde jag ja. Bilfan Bilen startade inte! *suck* Fick väckte upp Mannen, starthjälp tack! Visst sa han och raglade sömndrucken ner för backen. Har jag inte haft lite bråttom och varit så trött har jag skrattat. Vi fick inte upp motorhuven på Mannens bil, den brukar krångla *dubbelsuck* Flytta över grejer + tvätt till hans bil och åka iväg - men, stanna i metropolen Söderby för att tanka, annars soppatorsk innan stan.
  • Väl i stan hade Blåöga glömt att köra igång maskinen med vittvätt under helgen = ingen överdel att ta på mig till jobbet. Hittade en vit blus med blått broderi-brodera, fick duga. Klockan 08.00 ringde jag tandläkarjouren, satt i telefonkö i nitton minuter (paniiiik, måste vara på jobbet kl. 08.25 senast!) Förklarade att värken från helvetet var kvar och nu hade kinden domnat bort! Nu blev det fart! Fick tid till kl.09.00
  • Tandläkaren konstaterade att käkbenet(?) var inflammerat, likaså "hålet" där tanden suttit. Nya medicintussar petades ner, medicin + en hög med värkmedicin. Jag sa ju det!
  • Tuff-tuff-jobbig dag på jobbet.
  • Kommer hem till lägenheten och ser vad som hänt i badrummet. Tar en kurs om det vilken dag som helst. *ryker ur öronen*
  • Åker och köper ett nytt bilbatteri :-( 90 €. Mannen säger att det är min morsdagspresent. Vafaaaan!
  • Hem till stugan, grillar finfina hamburgare, dricker en Sommersby ett glas vatten, byter bilbatteri och planterar ranunklar. Det var bra idag!
Nu ska jag gå ut och prata en sväng med mina blommor, kolla in Bonderöven och vänta in Borgen och Newsroom.

Imorgon är en ny dag.

7 kommentarer:

Anette Eriksson sa...

Ja, ska man skratta eller gråta över din dag! Jag kan dock se tillbaks på min och konstatera att mitt simpla ontimagengnäll bara är en fis i kosmos!
Hoppas medicin gör verkan fort!
Kryakram!

Sus sa...

En jävla måndag helt enkelt.

Gro sa...

Nå håper jeg medisinen hjelper mot tannverken! God bedring!
Ranunkler er jo så flotte, men hvor lenge får du de til å blomstre? - Jeg prøvde, men de stod ikke så lenge.....

Anonym sa...

Vilken härlig måndag. Jag som tyckte min var tuff. Där kom jag ner på jorden.
Hoppas du snabbt slipper värken nu.

Fru Fransson sa...

Tisdagar brukar vara lugnare...

Susjos sa...

i morgon är en annan dag....
Och nu ska väl tandvärken bli bättre!!!!

Osloskånskan sa...

En bättre dag imorgon. Bombis!