måndag 27 maj 2013

Nä, bra går det ju inte.

Söker vatten-och foderautomater åt hönsen.

Det är i alla fall klart som hönsbuljong att det inte är meningen att man ska ha bara ett antal - i vårt fall fyra - sällskapshönor, åh nej. Hundratals av dom ska man ha, eller så ska de äta som elefanter.

Här på ön finns ingenting. Vi har hittat ett ställe som beställer från Sverige, och där är minsta vattenautomaten för 100 höns!? Inte för att jag fattar hur hundra hönor ska kunna trängas runt den där lilla pottan. Eller, pottan är åtminstone liten på bilden och rymmer tre liter. Och vad vet jag, hönsen kanske har ett inbyggt kösystem som inte jag bergriper mig på.

Foderautomaten är på ett kilo, och det borde ju räcka länge om inte talibanen får för sig att hon gillar hönsfoder.

Ska bli intressant det här när grejerna kommer. Tror jag. Hoppas jag.

3 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Jag är nästan 100% säker på att Granngåren har foderapparater för endast några höns. Önskar jag kunde komma över med en till dig imorgon. Tyvärr måste jag jobba.

Knasterfaster sa...

Jaha, hoppas du inte har köpt något svindyrt för Granngården har foderapparater, jag har kollat. Din närmsta butik ligger i Norrtälje tror jag.

Keiju sa...

En stadig glassburk (typ 2 liters) som man lägger stenar i botten på till vatten och fodret direkt på marken fungerar ypperligt med, höns är inte så fancy ;)