måndag 27 maj 2013

Vad tycker ni?

Guldlock är lite av kärringen mot strömmen i sin klass just nu. Visserligen är det bara fem av tjugofem som vågat öppna munnen, men i alla fall. Hon går andra året i gymnasiet och hennes klassföreståndare - som de inte har så väldigt ofta - ska sluta nu på torsdag.

Nu har ett par elever i klassen bestämt att hon ska få en present av klassen när hon slutar. Förslaget är, eller ett par tjejer, har bestämt att gåvan ska bestå av blommor, vin, "nån fin starksprit" och ett smycke, ett hjärta som ska graveras.

Hallå!?

Sjutton - artonåringar ska köpa starksprit? Hur då - var då?
Hjärtasmycke? Det ger väl barn och man/kvinna?
Vin??
Blomma - det är det enda vi håller med om.
Hur mycket pengar tror de att folk kan röra sig med?

Mitt - och Guldlocks - förslag var att köpa en just blommande Rhododendron för 22 € som hon kan plantera och har glädje av i flera år.

Men nej, det passade inte.

Vad tycker ni?

14 kommentarer:

Singelmamman sa...

Halsbandet håller jag med dig om. Och Starksprit. Men jag har varit med om att ge vin till lärarna. Ser inget konstigt med det. Fast det var ju vi föräldrar som betalade och handlade.

Sus sa...

Jag har aldrig fått alkohol av eleverna. Men skulle uppskatta det. Dock tycker jag att blommor är trevligt att få.

Anonym sa...

Rhododendron men herre min gud...

Anonym sa...

Hej herremingud!
Läraren i fråga har hus och håller på att rusta till trädgård, så, ja. / Venus

(snacka om att välja inlägg att kommentera anonymt på...)

Anonym sa...

Håller med dej!
Varför ska det måsta vara så jäkla dyrt och mycket grejer? Det är väl passligt med en planta om hon har trädgård och roligt minne av klassen..
Starksprit tycker jag inte, eventuellt en flaska vin då..
Annars presentkort, men hur kul är det?
Åsa

Ezter sa...

Nej, inte bre på för mycket!!!

tigerliljan sa...

Väldigt mycket grejor, låter det som. Och halsband är en personlig sak - rhododendron hade varit mycket bättre tycker jag.
Har genom åren sett lärare få saker som varit helt fel...

Maria sa...

Blomma låter och räcker alldeles utmärkt tycker jag.

Anne med e sa...

Alkohol till lärare. Nej absolut inte. Inte ens vin. Men så är jag också lite konstig. ;)

Anki sa...

Jag personligen har blivit gladast av de gåvor som håller, finns kvar och påminner mig om de underbara ungarna och åren vi haft! Vin och bubbel är mysigt att få som sommar- eller julavslutning tycker jag och även blommor. Men som en minnesgåva då man lämnat ifrån sig en skara små människor man vill minnas hade jag uppskattat (smycket i.o.f) en bok, fotoalbum, gästbok, kalender som alla enskilt hade skrivit något valfritt i till mig!

Hoppas och tror hon blir glad för vilket som!

Kram

Nina sa...

Jag tycker eran idé med Rhododendron är jättebra, den kommer hon ju ha glädje av jättelänge! Sprit och vin går bort och ja, ett smycke också... jag röstar för en planteringsbar växt!

Anmaja/Lussekatt sa...

Oj, nu har jag inte varit här på länge och det första jag läser är detta. Nej, nej, till vilken fin eller ful sprit det vara månde, passar inte bland omyndiga elever i skolan! Ett smycke tycker jag är för personligt, en växt att plantera som minne är jättebra. Men Rhododendron, nej, det finns finare sorter. ;-)
Ha det gott!
En Annan

Småländskan sa...

Nej, absolut ingen alkohol från elever till lärare! Visserligen har jag fått några champagneflaskor från avgående gymnasieelever. Men nej, inget att föredra! Själv "mässade" jag flera veckor innan studenten, menade att detta med alkohol och sånt...Inte kul att behöva gömma fådda champagnen, gömma så inte cheferna/rektorerna såg.
En korg med örter/växter? Nåt man (läraren) kan plantera inom- eller utomhus?
Finns massor av alternativ.

Malde sa...

Något att plantera låter bra. Eller kanske en kruka med några olika örtkryddor, ifall hon gillar att laga mat :-)