onsdag 5 juni 2013

Missfall.

Vilken jäkla kackeldag!

Resan till skärgården på morgonen bjöd på sex väggbyggen, fyra färjresor, tappad vindrutetorkare(?), kraschad bilradio, borttappad plånbok = Mannen fick komma och betala och paniktanka min bil i arla morgonstund och ovilliga hönor som inte ville tillfångatas.

Sedan var vi hemma. Med guldbruna Knaster och pärlgrå Faster. Skärrade och rädda. Silkeshönorna brydde sig noll, Nykomlingarna kastade(?) sig mot nätet i uteburen och försökte ta sig ut. Häkkinen fick spel och sprang runt som en yr galande höna(?). Jag fattar inte att han inte bara kunde göra sitt jobb; lugna ner kärringarna, informera dom om att han drar över dom i tur och ordning när han hinner och orkar och sedan be dom lugna ner sig och vara tysta!

Jag fick dela på dom till slut. Sen tyckte jag synd om Knaster och Faster och släppte ut dom i blåbärsriset. Ingen bra plan, ingen bra plan alls. Dom stack och gömde sig. X antal timmar senare fick vi fast dom med håv. Tog in dom i hönshuset medan de andra var ute. Stackars fina lilla Faster blev lite väl stressad. När hon satt uppe på pinnen släppte hon ett ägg(?) som inte var riktigt färdigt. I spånet låg en gula och äggskalsfärgat "papper" som antagligen inte hunnit bli skal ännu (vad vet jag?). Är det det som kallas missfall à la höna?

Kändes inte bra, stackars lilla pullan.... Nu är de inne i alla fall och jag är dödstrött. Hej säng!

Faster! Det går inte att sitta på det hala taket!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för din blogg, måste bara titta in flera ggr per dag och ta del. den fyller sin funktion. Kram!/Lena

BP sa...

Finns det instruktionsböcker för hantering av höns av olika raser?! Borde finnas, om än bara som pdf:ar på nätet. Synd, för du borde nog ha "the real ting" i handen verkar det som;-)

PS. Så mycket jobb för ett par ägg som smakar 1 000-tals gånger bättre än Kronägg. Jag vet, mina föräldrar hade ett hönshus. Jag fick hämta frukostäggen varje morgon. Hatade stanken i det förbannade hönshuset. Du fräschar då verkligen upp mina minnen, inkl. att alla våra höns hade namn... DS.

Knasterfaster sa...

Jag tror att Faster tycker om fart. Det är därför hon försöker rutscha utför det där lilla taket. Tror du att du kan få tag i en beg. rutschkana?

Fru Venus sa...

Tack Lena :-)