måndag 26 augusti 2013

HJÄLP MIG!

Jag har problem. Eller egentligen är det hönsen som har problem men det drabbar mig.

KnasLippe, KoolaVioola och Faster är "skendräktiga" och ligger och ruvar på luft. Just det, inte ens  på ägg, för sådana producerar de inte alls just nu. Det är bara Super-Knaster och Snäckan som kläcker ur sig vår frukost i dessa dagar.

Enligt bibeln vår hönsbok kan de hålla på så här ett par gånger i året, och då runt 21 dagar i gången. Snäckan låg i 24 dagar så hon kan helt enkelt inte räkna. Men de här tre vet inte ens vad matematik är, de har nu legat mellan 25 och 30 dagar :-(

Problemet är att vi (läs: Mannen) måste lyfta ut dom med lätt våld varje dag och låsa ut dom från hönshuset för att de alls ska äta och dricka. De ligger och trycker hela natten + de tolv timmar vi är på jobb och sedan hetsäter en kort stund när vi kastat ut dom.

HUR ska vi få dom att sluta med det? Om de inte ändrar beteende snart kommer det att slutta med katastrof då vi snart ska ha hönsvakt en tid och hen flyttar inte på hönsen. Så, hur gör vi så att vi inte hittar en död, torr hög med fjädrar när vi kommer hem?
1 kommentar:

Viktnedgangsomfunkar sa...

Hahaha inte till lunch ;) till mellis kanske :)
Kram