söndag 18 augusti 2013

Två väldigt tråkiga saker

Det här med ekonomi - åtminstone den på minussidan - är väldigt tråkig. Det är även att flytta, flytta som i packa-bära-bära ännu mera-packa upp. Dyrt är det också, att flytta alltså.

Jag har löst det nu, åtminstone fram till december.

Jag har nu 100 2m lägenhet som står tomt mitt i centrala staden som kostar multum samtidigt som vi bor ute i utedass-utan-varmvatten paradiset, och flickorna är utflyttade.

Vi har försökt, verkligen försökt, hitta något mindre men de kostar kostar i princip lika mycket som det jag har nu. Så. Från och med idag bor en kvinnlig sydeuropée i min ålder i Guldlocks rum. Hon ska praktisera på ett ställe i stan fram till mitten på december. För ett passligt bidrag till hyran ska hon husera i lilla rummet och ha tillgång till kök, badrum och säkert också tv-soffan fast hon har egen tv.

Ska bli intressant att se hur det känns, för förr eller senare måste vi ju flytta in till stan. Hoppas på senare.

Skulle ni kunna ha en inneboende?

13 kommentarer:

Ezter sa...

Svårt att säga, beror nog mkt på vad det är för person...

Hovdamen Yoyce sa...

Nja, jag vet inte, tror nog inte det. Jag skulle nog störa mig mycket på det men jag förstår dig för pengarnas skull.

Agneta sa...

Jag är väldigt bekväm av mig, och gillar att bestämma över "mitt" hus ... men nöden har ingen lag och pengar måste man ha. Hoppas att du står ut och att hon är trevlig och att det inte blir allt för långvarigt tills ni hittar ett mindre boende.

Kram!

Realisten sa...

Nej, aldrig!

Sus sa...

Jag hoppas att någon i Karlstad vill ha det ;-)

Nej, jag är alldeles för ego för det.
Om jag inte hade en del i lägenheten där det fanns egen ingång.

Allt mellan Himmel och Potatisåker sa...

Njae... Tror inte det, men man vet ju inte. Kommer en kris så blir jag kanske tvungen. Kan ni inte vinterbona sommarhuset? Göra det tillert permanenta boende..?
Kram!!

lindalus sa...

jag skulle tycka det var svårt, är så van att tjoa o tjimma o brista ut i en sång eller svordom o klia mig på pungen i godan ro härhemma;)
hoppas det går bra venus, att allt löser sig.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag vet inte. Det kan kanske vara bra eller jättebra, tom. Eller också inte. Svårt att säga. Man får väl sätta klara gränser i så fall. Och det är ju JÄTTELÄTT!
Kramar

Anonym sa...

Nej! Inga inneboende. Det beror mest på att både jag och maken är uppväxta med turister / badgäster som hyrde våra/far-eller morföräldrars hem hela sommaren och att man absolut inte fick störa d v s inte finnas till överhuvudtaget. Satt på undantag helt enkelt. Rent ekonomiskt är det skitbra däremot!
Kram // Gafflan

Shamrock sa...

Vet inte. Om det kunde på i en egen del så är det helt ok men om de skulle dela med oss så vet jag inte. Det beror mycket på vilken typ av person det är

Veronica sa...

Jag har funderat på det, eftersom lilla skrutt inte kommer bo hemma i evigheter och hyran är rätt hög i lägenheten där jag bor nu. Men, jag kom fram till att jag gillar att gå o kring naken och har ingen som helst lust att dela badrum med någon annan än familjen, så jag fortsätter att betala mina j-a 11000 själv. Punkt. ;)

Lippe sa...

Näpp! Kanske om någon av mina vänner hamnade i någon knipa men annars inte.

Veronica sa...

DET var en bra anledning, Lippe! Ja till den! :)