tisdag 10 september 2013

En berättelse om oss och Samos i synnerhet, och Grekland i allmänhet. Del 1

Vi är dåliga på att packa.

För tjugo(?) år sedan skrev jag listor fem månader i förväg, började vika och sortera tre månader i förväg för att sedan stryka(?) om allt dagen innan vi skulle åka. Ni fattar att jag hade med mig sju gånger mer än vad jag behövde?

Nu för tiden står vi och tittar på varandra och en tom väska kvällen innan och ser lätt löjligt förvånade ut. På tio minuter har Mannen letat fram sina shorts, kalsonger och t-skjortor. En minut senare har jag plockat bort hälften av det och plockat ihop mina få klädesplagg + dusch och smörj. Och plåster. Det har visat sig att plåster alltid är the shit.

Vår resa börjar alltid med sjöfrukost på färjan, hålla handen och småmysa på Kapellskärsbussen, tåflörta på flygbussen och sedan en räkmacka och ett glas vitt på Arlanda. Sejm prosidjöör evri jeear.

Annars, jag sover 95% av tiden ombord på planet. Ibland även vid landning. Så var inte fallet förra lördagen kan jag tala om. Kombinationen 15-20 m/sek och en av Greklands kortaste landningsbanor gjorde att jag grät, bad till Gud, bad Mannen ta hand om flickorna, snorade och sa att mina skor skulle säljas till förmån för Ålands Djurskyddsförening. Fy fan säger jag bara!

Sedan hade kaptenen mage att med lugn och vänlig röst säga att har detta varit på Gröna Lund har det kostat 75 kronor! Jag är glad att jag överlevde.


"Vår", skönt folktomma, strand i Votslakia, Samos

6 kommentarer:

Sus sa...

Hata flyg. Hata landning.
Fy fan.

Ezter sa...

Usch!

Anonym sa...

Säger det samma. Var inte beredd på den landningen! Åkte från Votsalakia den 31 augusti alltså dan innan ni kom! Otroligt lungt ställe. ;-)

Agneta sa...

Gillar inte heller flyga och landa. Men att komma fram gillar jag, och semester gillar jag också!

Maria sa...

Desto äldre jag blir desto mer ogillar jag att flyga. Och kanske framför allt landa. Kanske åker jag aldrig till Samos!

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, ner kommer man ju alltid, kan vara lite olika dramatiskt bara....usch, det lät inte så väldigt roligt precis. Men det får gå, bara man kommer på semester!
Och med en sån strand står man ju ut med det mesta, eller hur!
Kram