onsdag 11 september 2013

En berättelse om oss och Samos i synnerhet, och Grekland i allmänhet. Del 3

Dag 3.

Eftersom Mannen har myror i brallan hyr vi alltid bil ungefär halva tiden. Lugnast så, och också väldigt trevligt, faktiskt.


Vi hyr alltid en röd så liten bil som möjligt, känns bäst med tanke på höjder i kombination med avsaknad av vägräcken och serpentinvägar så krokiga att man ser baken på bilen i sidospegeln mellan varven. Mannen kör i princip alltid. Karlgöra tycker han. *suck*

I vanliga fall kör Mannen automat, men i Grekland blir det manuell växellåda i småbilarna. Mannen tycks tro att bara för att det är en manuell låda ska man växla så mycket och ofta som möjligt. Man ska inte försöka dricka något de första timmarna han kör bil, om vi säger så.

Dag ett kör han försiktigt och blänger lite i smyg på grekerna som kör som dom gör. Andra dagen är han ganska kaxig och shinglar sig in lite här och där medan den grekiska musiken dånar ur radion. Jag, som kartläsare, är ganska onödig. Dag tre är det full rulle, han skakar på huvudet åt idioter som inte kan köra, slår ut med armarna när folk inte flyttar på sig, tutar om folk kör eller går för långsamt samtidigt som han trevar efter icke existerande cigaretter framme i fönstret. Dessa dagar borde filmas.

På väg bort från vår by där nere...

Makalösa vyer....Samos är otroligt vackert!

Inga kommentarer: