söndag 3 november 2013

Ensamrätt

Det har visat sig att jag har ensamrätt på vissa saker omkring mig. Inte på sådant som jag skulle vilja ha, mina skor och väskor och röda pläden i soffan, nej utan på betydligt tråkigare saker.

  1. Tvätta ur handfat och toastol. Människorna omkring mig tittar på toaborste och wc-anka som om de skulle få rabies om de så mycket som petade på dessa. Tröttsamt.
  2. Dammsuga hallmattan. Trots lövhögar stora som kissorna och torkad lera som knastrar underfötterna stör det ingen annan än mig. Det enda som händer är att utrymmet som kallas "hallmatta" bara blir större och större. Irriterande.
  3. Städa runt - alltså utanför - kattlådan. Mannen tycker det räcker om han spadar upp nr 1 och nr 2, att resten av golvet är täckt av kattsand och fastnar mellan tårna, så what liksom. Småäckligt.
  4. Tömning av återvinningskorgen. Återvinningshuset är nere på gården, inom krypavstånd, men likväl står det oftast överfull under köksön. Jag måste erkänna att här är det vår inneboende som fyller den mest (hur många burkar inlagd papaya kan man  äta i veckan?) men fullständigt struntar i att gå ner och tömma den. Surt.

Ja ja, man får vara glad att man är bäst på någonting.

Har du ensamrätt på något?

6 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Hej, efter tjugo år tillsammans har vi fått till en skaplig fördelning. Hemarbetet faller mer på min lott men jag slipper ränna på vägarna och försöka sälja värmepumpar så det jämnar ut sig! Men, vissa män har liksom inte fallenhet för saker o ting, dom ser liksom inte vad som behöver göras! Håller till 100% med om toarengöring, finns inte på kartan att mannen skulle ta tag i borsten! Söndagskvällen har anlänt, snart väntar tevesoffan
Kram

SusanLotus sa...

Känner igen mig med kattlådan...
Men annars är mannen min en mycket villig städare. Men...
Han gör det hellre än bra och det är tröttsamt. Om man nu gör något kan man väl göra det ordentligt när man ändå håller på...liksom.

Ha det bra!
Sussie

Susanne sa...

Trista saker att ha ensamrätt på. Eftersom sonen flyttat hemifrån och det är bara jag som bor här så har jag ensamrätt på allt ;)

Knasterfaster sa...

Jag kan kommentera!
Jag har ensamrätt på att slänga sopor och på att göra rent kompostkärlen. När min sambo tvättar golv har jag ensamrätt på att tömma skurhinken. Jag har också ensamrätt på att köra ned handen i toastolen och skura rent med en svamp.

Snäckskalsdalen. sa...

Nej, jag har ingen ensamrätt. Jag låter helt enkelt bli att ha det, då blir det gjort i alla fall, men inte av mig......det är bara det att man själv och andra inneboende har inte riktigt samma timing....det har jag kommit underfund med!

Baronessan sa...

Jag har fullständig ensamrätt på att inte kunna sova i det här huset!
(Förutom allt annat som ingår i en "hemmafrus/lyxhustrus tillvaro)