onsdag 29 januari 2014

En epok är slut

Jag fick en löjligt taskig kommentar för en tid sedan. Jag gnällde över mina långa arbetsdagar som alltid slutade halv nio på kvällen. Det i sin tur betydde att en tretton år gammal tradition skulle gå i graven. Våra tisdagsmiddagar med vin.

Nu går dom i graven i alla fall. Bästa bästisen S går i pension ganska snart och flyttar hem till skärgården på heltid. Och innan dess har jag ingen ledig vardagkväll. Så ikväll hade vi "avslutningmiddag".


Den taskiga kommentaren var ungefär som så att jag skulle sluta gnälla över vinsuparkvällar och vara glad att jag har jobb. Nu har inte dessa kvällar så mycket med vin och supande att göra som det har med vänskap, gemenskap och saknad. I över trettio år har vi varit vänner och träffats i princip alla veckor.

Saknaden jag känner är enorm. Vi kommer att ses, det kommer vi, men långt ifrån alla veckor. Det stöd som bästa bästisen S varit för mig under hela mitt vuxna liv går inte att beskriva. Och jag kommer aldrig mer att dricka vin på en tisdag utan henne. Nope

7 kommentarer:

Stridstorpet sa...

Åh vad sorgligt, ni verkade ha så mysigt på era tisdagsmiddagar. Och fy f..n för människor som skriver så elaka kommentarer, avundsjuka kanske?
Kram / Anne-Lie

tigerliljan sa...

Så oerhört obegåvat att inte förstå vad era middagar betytt för dig - om man skriver själv kan man faktiskt läsa sig till att det ganska många gånger har varit alldeles väldigt viktigt för att orka i en situation som inte är okomplicerad. Jag tänker både på dina jobb och din värk. Hoppas du hittar andra sätt att andas lite extra!

Åsa sa...

Fy så trist...
Men varför kan man inte få vara både glad för att man har ett jobb OCH känna saknad över nåt som går förlorat i form av härliga kvällar med en fin vän?
Dom som inte kan det kanske inte har någon fin vän själva...

Singelmamman sa...

Förstår din saknad!

Monica sa...

Förstår dig!!!
Kram & vink.

Sus sa...

Åh vad tråkigt :,0(

Anonym sa...

Det finns folk till allt....så är det bara!
Deras förlust att du har kontroll nu på vilka som läser bloggen....haha! Bra där!
Förstår verkligen att du saknar en sån fin tradition.... :(

Förresten....undrar om man ska börja blogga igen istället....så mysigt och hemtrevligt att gå in så här på en blogg istället för facebook.....egentligen.

Kram Jison