torsdag 9 januari 2014

När en del tar tag i saker och andra funderar på hur man fixar gödsel

I min bekantskapskrets finns en jämnårig kvinna som på "gamla dar" började studera. Inte till vad som helst, utan till sjuksköterska och sedan till hälsovårdare. Herregud tänkte jag då, i fem år ska hon hålla på, på annan ort, med tonåringar hemma OCH jobba extra under tiden. Pust liksom.

Och medan jag gjorde "ingenting", bara försökte vardagen att gå ihop, så tog hon sin examen och har ett prima jobb nu. De där långa åren sa bara tjoff så var de förbi. Fort som attan. Jag kan tala om att det kändes väääldigt långt när hon började.

Sedan har vi Sus.

Typ igår började hon studera, vidareutbilda sig inom sitt yrke, som hon är väldigt bra på. Nu har halva tiden, 1½ år gått - tjoff det också - och det är bara lika kort tid kvar. Trots heltidsjobb, ganska krävande fritidssysselsättningar och familj så har hon fixat det. Jag är sååå imponerad.

Och vad har jag gjort då? Vad gör jag? Jag träsar på med jobb, skitjobb, kul jobb, tunga jobb och är glad bara jag har jobb. Ja, och så funderar jag på hur min nya kompis och jag ska komma överens. Hur jag ska få potatisskal, ledsen sallad, lite hönsskit och slattrig gurka bli prima gödseljord till mina evighetsprojekt.

Känns inte riktigt lika seriöst måste jag säga.


6 kommentarer:

Gafflan sa...

Jag går på "Livets Universitet". Där lär jag mig en massa saker varenda dag!
Kram

Sus sa...

<3 Men jag tror ibland (ofta) att jag inte kan något. Dum dum i huvudet. Så kommer det betyg på det jag gjort. Då fattar jag ibland att jag..fattar. Märkligt.

Ezter sa...

Äh, det ena är inte bättre än det andra! Jag instämmer med Gafflan. Jag har ingen utbildning, lite jobb och sjukersättning, men jag lär mig nya saker hela tiden! Plugga är inget för mig!

Anki sa...

Jag har kört all in på alla visen - både med studier, arbeten och livet. Och jag tycker faktiskt att jag lärt mig mest och är mest imponerad och stolt över mig själv när jag bara lyckas överleva just nu ! :-)
Och du om någon borde vara stolt bara över den person du är och vad du ger andra! Utan lång utbildning! :-)


Lycka till med kompisen!

Kram!

tigerliljan sa...

Äh - jag har läst väldigt många väldigt konstiga böcker och har papper på det också, och aldrig har det varit till nån större hjälp egentligen. Och aldrig har jag haft kompost.
Tycker du är strålande!

Anne med e sa...

Jag hoppas att jag når mitt mål på gamla dar... men just nu verkar det ganska dystert...