torsdag 8 januari 2015

Jag ger upp

Hela dagen idag (nåja, när jag varit hemma i alla fall) har jag burit ut söndertuggade kartonger, packat ihop finfina paketkartonger och askar som ska sparas, och lagt dom så högt att en katt inte når dom. Så är planen.

Jag är så in åt helvete trött på detta kartongtuggande dag och natt! Och nu är dom två. Vad är det med kartong? Och vad är det med våra kissor?

Törnade inatt. Tog alla lådor och kartonger som väntade på porslin som skulle packas idag och kastade in dom i badrummet och gav talibanerna onda ögat.

Gick och lade mig igen. Klockan var 04.10

Vaknade 15 minuter senare av en skräll. En metallskräll.

På ett bord i vardagsrummet står en silverskål med kanelstänger för att skrämma bort Totsie taliban från julblomman som står bredvid. Totsie gillar inte kanel men julblommor går bra. Kombinationen gör att blomman fått vara ifred.

Tills Morriz hivar ner silverskålen på golvet och börjar dribbla på parkettgolvet med kanelstängerna. Då börjar hon tugga på blomman.

Och då bestämmer jag mig för att mitt nästa husdjur ska bli en sköldpadda. Eller en dammråtta.

9 kommentarer:

Elle sa...

Jag hade nog tur med min misse, han lät det mesta vara ifred och var nöjd om han fick ligga på min favoritfåtölj. Ibland sket han på badrumsmattan av ren protest, men det var allt.
Om du är intresserad av att adoptera ett par dammråttor, hör av dig!
Kram

Baronessan sa...

Man älskar dom, men ibland vill man sälja dom.

Knasterfaster sa...

Om du fått de kattorna för dina synder så undrar jag vad du gjort för ont... 👹

Singelmamman sa...

Dammråttor är bra. Du får några gratis av mig om du vill.

Stridstorpet sa...

Hahaha, ja de är för härliga våra husdjur, men ibland blir man helt galen på dem.

DDT sa...

Min kompis katt gillade att tugga på duschslangen vilket förvandlade den till ett sprinklersystem. Mycket, mycket opraktiskt.

Susanne sa...

Hihihi, dammråtta låter som ett säkert kort.

Jigglypuffan sa...

Älskade min kisse men när han flyttade hemifrån med största upptäckte man att man inte behöver vakna av morgonrace kl 04. Inte behöver sopa blomjord/krukor varje dag samt inte få nya soffan riven. Hunden sover under vår säng som en död sill och går inte upp förrän sista maan vaknat!

Susjos sa...

Vår Maja måste vara världens snällaste, eller så är hon bara gammal! Granen får stå i fred. Det enda som händer ibland är att en blomkruka går i golvet när hon ser nån av grannkatterna genom fönstret!