torsdag 15 september 2016

Hoppas vi fortfarande är gifta vid årsskiftet.

Mannen och jag.


Vissa dagar känns det som om tredje världskriget är på kommande, och det är lite tråkigt då det gäller en sak som vi sett fram emot i över ett år nu.


Vår flytt. Till radhuslägenheten som byggs som bäst.


Väldigt mycket är vi rörande överens om, det mesta faktiskt. Men sen finns det en handfull saker där vi är på Mars och Venus igen, och jag kan inte förstå det för naturligtvis har ju jag rätt. Vad är alternativet liksom.


Stötestenarna är;
  1. Rostfria eller vita vitvaror? (Ni hör ju, det heter VITvaror)
  2. Laminat eller massivt trä på bänkskivorna i köket? (Laminat, det har man ju på golv, eller hur!)
  3. Kakel eller tapet + glasskiva mellan skåpen i köket? (Tänk vad skönt att slippa skitiga fogar...och kunna byta tapet när man tröttnat... Den här blir mer än tufft)
  4. Draperi eller dörr till duschen? (Vem ska putsa den där förb.....e dörren alla veckor? Ett draperi kastar man i tvättmaskinen med jämna mellanrum)
  5. Klädd sänggavel till nya sängen eller inte? Inte. (Vet ni hur den ser ut efter en kort tid när man sover med halvahela skallen mot det ljusa tyget?) Jag har en mycket bättre idé som han inte lyssnar på överhuvudtaget.
Fortsättning följer.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Rostfritt är snyggast. Vitt mest praktiskt.
Massivt trä, risk för fula märken är betydligt större än med laminat.
Stort kakel ger färre fogar o dessutom finns medel som kan läggas på för att skydda fogarna. Glas o tapet är ok....
Dörr till duschen o tvätta med fönstertvättapparaten. Mannen tvättar säkert då det är med en maskin o dessutom är lätt. Du slipper t o m tvätta o hänga upp draperiet.
Sänggavel utan tyg utan tvekan!

Jaaaaa så får det bli. 😀 Kompromissa sig lite kanske. 😇

Lycka till med era val.

Sussi

Ezter sa...

Jag håller med båda... På olika saker förstås. Men definivt inte rostfritt, stört omöjligt att få bort alla fingeravtryck. Sen må det vara hur snyggt som helst.

Nina sa...

Inte för att du kanske vill ha mina åsikter, men jag ger dig dem ändå!

1. Vit (rostfritt känns 2000)
2. Massivt trä (känns mer genuint även om laminat kanske är mer praktiskt och inte kräver en massa efterbehandlingar)
3. Kakel (av samma anledning som nr.2)
4. Draperi, även om dörr känns mer rustikt så är det ju, precis som du säger, ett helvete att hålla rent och snyggt på riktigt! Alternativet är ju glasdörr med duschdraperi bakom som håller borta de värsta vattenfläckarna. På så vis har ni ju höjt värdet på lägenheten också.
5. Klädd sänggavel, med avtagbart, tvättbart tyg, av precis samma anledning som varför man väljer duschdraperi. Hur enkelt som helst att göra själv dessutom, med en spånskiva, ett täcke och häftpistol samt tyg och kardborreband med klister på ena baksidan.

Gro sa...

John kan være mekler om det trengs.........jeg tror jeg er mest enig med deg.

Frun sa...

1. Ja, det heter VITVAROR. Vi har integrerad kyl/frys. Absolut snyggast lösning då man slipper ful kyldörr över huvud taget. Ugnen är tyvärr rostfri, men snygg.
2. Om det ska vara laminat får det inte vara något som ska föreställa trä eller så.Det är fult. Vill ni ha trä då ska det vara äkta massivt. Annars finns massor med snyggt i laminat som ska föreställa sten. Enfärgat (svart eller vitt) är också snyggt.
3. Här säger jag kakel alla dagar i veckan. Vi har stora golvklinkers som kakel. Minimalt med fogar. :)
4. Dörr! Finns inget fulare än duschdraperi. Men håller med om städet dock. En skitig duschdörr är ändå snyggare än ett rent draperi.
5. Snyggt men fruktansvärt opraktiskt med tyggavel. Har man katter så bör man tänka en sväng extra om man nu vill ha tyg. Tänk allt hår och eventuella klösmärken... Huvva.

:)

Baronessan sa...

Kan du inte ringa till den där människan med jätteläppar i Äntligen hemma. Hon kan säkert medla. Eller göra något heeeelt annat :D

Keiju sa...

Lite hur jag resonerade när jag totalrenoverade mitt hus:

1. Vitt, då rostfritt är ett helvete att hålla efter, tänker man ens ta i kylskåpsdörren så är 500 märken som är jävliga att få bort (hade rostfritt hos min värdfamilj i USA och ja det var städning VARJE dag på de dörrarna för att de skulle vara "fina").

2. Massivit trä som bänkskivor kräver lite arbete de första åren (sandpappra och olja in) men håller sig super efter det (måste bara tänka på att aldrig ställa ngt varmt eller ngt blött på bänken bara för då blir det märken). Har ingen erfarenhet av laminat tyvärr.

3. Jag har kakel i mitt kök av den anledningen att skulle det komma in allra minsta skit mellan tapeten och glaset, vad gör du då?
Lättare att hålla rent kaklet, det går att välja någon neutral färg på kaklet och sedan låta detaljerna sätta färg på köket.

4. Det finns dushdörrar som är vikbara (dvs man fäller in dem mot väggen när duschen inte används de är super.
Sedan har jag valt frostatglas till dörrarna av en anledning, det syns inte om där är vattenprickar som torkat in. Funderade på ett draperi innan jag hittade de vikbara dörrarna och insåg att jag hade blivit tokig av ett draperi kring benen.

5. Jag har en gammal dörr till huvudgavel, hittade den i uthuset på tomten och den är i för dåligt skick till att användas till dörr, men som huvudgavel fungerar den utmärkt

Agneta sa...

Rostfritt är snyggast!
Laminat är praktiskt och lättskött.
Fogar blir faktiskt inte särskilt smutsiga. Inte hemma hos mig i alla fall. Inte vad jag ser.
Vi har duschdörr, som jag sällan gör rent (varför belasta naturen tänker jag), man kan låssas att det är lite lätt frostat glas ... ;)
Inte klädd sänggavel. Orka hålla rent. Nej, usch, bort med onödigt jobb!

Lycka till!