fredag 12 mars 2010

Bästa bästisen, proffset S

Ikväll har bästa bästisen S med man varit över på middag och ikväll åt vi lax i hummersås med stenbitsrom, pressad potatis och smörslungade sockerärtor, mums! Till det drack vi ett antal flaskor vitt vin, vi måste ju öva inför nästa vecka :-) Det är ju S med man som kommer med oss på resan, jag ser så fram emot det!














Jag tänkte att jag skulle fortsätta visa vad jag har hemma och samtidigt visa hur attans duktig S är på att sy! I snart trettio år har S sytt allt vad vi behövt här hemma, och bland mina favoriter finns alla lapptäcken hon sytt. Det här är ett av dem och det använder vi vinterhalvåret på vår säng. Snart byter vi till våröverkastet så jag måste passa på och visa det nu! Rutorna är 20x20 cm och i tyger som jag samlat på mig, färger som jag gillar skarpt.

Så här ser det ut på närmare håll, det är naturvitt, solgult och guldgult, rött och lite orange och grönt. Varma, sköna färger som man blir glad av :-) Visst är hon duktig!


Förlåt, jag har missat två nya följare; Camilla S och Ljusets krigarinna, välkomna!

10 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Skulle gärna ätit hos dig (och tagit lite vin)!
:)

Fru Venus sa...

Du är välkommen när som helst! :-)

Knasterfaster sa...

Lapptäcken är ju så fint!!! Särskilt fint blir det ju när man känner skaparen och har fått vara med och bestämma rutorna själv!!!

Mollamaja sa...

Underbart :-) Mat och lapptäcke. Klänningen blev jättefin, snälla tacka S så mycket än en gång!

Mollamaja sa...

P.S, är laxen i hummersås ditt eget recept?? PRECIS vad jag är ute efter så om det inte är hemligt, kan du inte slänga ut det på bloggen?

Camilla sa...

Jag bara älskar lappteknik. Försökte mig på det ett tag och har t.om. två nästan färdiga lapptäcken hemma, men sen tog lusten slut. Förhoppningsvis infinner den sig igen, så barnen kan få varsitt lapptäcke.
Det är så roligt om man har nåt minne ihop med tygbitarna också.
Tack för välkomnandet - jag läser mer än gärna dina inlägg. :)
Ha en fin fredagkväll.

Singelmamman sa...

Men herregud! Vår- och vinteröverkast! Jag svimmar! Själv brukar jag rufsa tillbaka täcket mot nedre delen av sängen och vips så är det bäddat. *djupt imponerad*
Ja inte över mig själv alltså...

Susanne sa...

härligt överkast älsakar dessa :) :)

Susanne sa...

vore bra om jag inte hade solen i ögat när jag försöker stava hyffsat i alla fall....
Älskar dessa lapp täcken skulle det vara....

Ulrika sa...

Jag gillade bägge sortens bilder ;)
Både på den goda maten och på det fina täcket!

Skulle kunna tänka mig bägge två hemma hos mig faktiskt! *hint, hint*
;)