fredag 12 mars 2010

Nu är jag där igen...

Inom några dagar bär det av på resa. En resa som varit planerad i säkert ett halvt år. Ändå sitter jag här igen och ber till Gud och han där nere, att jag får två magra saker på var sida om mig på flyget. För jag kommer fortfarande att ta ganska mycket utrymme där i flygstolen. Fan! Ännu en gång har jag i god tid planerat att till nästa resa, då jävlar! Till nyår började mitt nya liv - igen - och det gick bra i sex veckor. Visst, de sex kilona är fortfarande borta, men sen började jag drömma om Budapest´s konditorier och alla dess bakelser och bestämde mig för att fortsätta med LCHF när jag kommer hem igen. En ganska hygglig tanke då, med handen i kylskåpet.

Jag hade tänkt glassa runt på Arlanda i snygga byxor och en tajt top (det är den nu också, men av andra anledningar och annan modell), nystajlad i håret och med näsan i dyra parfymflaskor. Nu står jag här med trikåkjolar med gummiband i midjan och lösa tunikor. Igen. Sovrumsgolvet är fullt av snygga väskor och skor, men det känns på något sätt inte riktigt aktuellt när resten ser ut som Marimekkos vaxduksrea.

Så jag gör som jag brukar då, inga parfymflaskor på Arlanda, utan näsan i ett glas vitt med tillhörande räkmacka, mormorstrosor under pattarna och gummiband i kjolen mellan bildäck nr 2 och nr 3. Har jag en bra dag på flyget så rullar inte trosorna ner under bildäck nr 4 när jag sitter på planet. Grannarna brukar bli så förbannat sura när jag sitter och försöker dra upp dom. Tror jag tar ett glas på planet också fast det är tidig morgon.

11 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Jag tror jag älskar dig,i alla fall dina texter!!!
Trevlig resa!

nillas liv på pinnen sa...

Hahaha! Ja, fy sjutton för att flyga i dessa extremt trånga flygplansstolar! *grrr*

desperat hemmafru sa...

Hoppas att du får en fantastiskt bra resa. Var själv smal som en sticka hela min uppväxt. Numera dras jag med 20 kg övervikt och det är inte kul alls att prata om bilringar. Går hyggligt bra när man står upp, så du får väl be o ståplats ;-) Värre när man ska sitta ner, oavsett om det är på flyglan, stol eller fåtölj. Går liksom inte att dölja fettet. Det väller ut över byxlinningen hur man än gör. Byxor eller kjol upp under pattarna kanske inte är en så pjåkig lösning i alla fall? ;-) Byt ut Marimekko mot lite rockigare stil. Svartrockare brukar väl va just svarta och feta (eller var det skelettsmala? Kommer inte ihåg så noga...)??? Och så ingår det väl i stilen att vara blek. Magnifiko!

Mina dagar sa...

Haha..tack för en underbar text och dagens första skratt!!!!!
Nu ska du ut på en resa så tänk bort allt som har med kg att göra och NJUT!!!! Hur ofta åkar man på en resa? Ne-ej Frun NJUT NU AV LIVET!! Det andra kan du ta i tu med efter resan!!!!
SJÄLVKLART ska du ta dig "ett" glas på planet!! Det hör ju liksom till!! Semestern börjar ju där!!

Hoppas du får en mysig fredag!!
Kramelikram
Eva

Gafflan sa...

Haha...vad du är rolig!
Flygstolar passar ju inga kroppar! Antingen man är rund eller smal.
Ta flera glas vin och dra upp tosorna ordentligt där du sitter ;D
Ha en härlig fredag.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Attans.....men är det så farligt som det låter....näää!
Förresten, är man på resa är det bekvämare m gummiband i midjan och lite stora, goa kläder!
Kram
Agneta

Ulrika sa...

Gud vad jag känner igen mig!
Hur många somrar har man inte förbannat för att man inte höll bantningen från nyår och framåt?
Många många somrar har det varit.

Verkar dessutom bli en till nu, sån sommar alltså *sucka*

Monica sa...

Jag skrattar så gott åt dina inlägg =)
Du skriver bara för härligt!!♥

Ha en trevlig fredag!
Kram

Singelmamman sa...

Förlåt att även jag skrattar med dig. Men jag skrattar nog mer av rädsla för att jag själv om fyra veckor sitter där, på väg till The big Apple! Men ett glas vin och näsan i en räkmacka är ju allti ok. *funderar om det var så att näsan inte skulle ner i mackan...?*

Märta sa...

Annars skippar du helt enkelt trosorna och njuter av ditt vin helt sonika! ;) Hoppas du får en rent vidunderligt härlig semester! :)

Agneta sa...

Hahahaha! Vad du är rolig! =))