lördag 13 mars 2010

Tålig tonårsvakt sökes!

"Då vi kommer att vara bortresta under vecka 11 så söker vi en tålmodig och hårdhudad vuxen som kan övervaka våra två flickor under vår frånvaro. De små liven är för tillfället tolv och fjorton år, och med undantag för tiden de är i skolan, försöker de ta livet av varandra. Anfallen och attackerna är oftast verbala men kan ibland även bli fysiska. Har du ett svagt ordförråd av fula ord kommer du att kunna doktorera i ämnet vecka 12. Är du döv är det inget hinder, snarare en fördel för dig.

Går den yngsta ut i bara tights och linne (utan byxor eller kjol) så läxa upp henne ordentligt. Om den äldsta försöker gå ut med mina skor eller boots så informera henne om vad de kostar att ersätta om de går sönder. Lista ligger i hallen, det är WC-pappers rullen som ligger ovanpå elskåpet. Om den yngsta tappat sin nyckel blir hon utan, hon har förbrukat sina sju nycklar i år. Om den äldsta låser ut sin yngre syster, passa på att äta i lugn och ro då.

Går brandlarmet så betyder det att nån av flickorna har duschat längre än 40 minuter och huset är fullt av varm ånga, det är bara att spola på toaletten så stryps kallvattnet och då brukar de komma ut. Jag brukar gömma mig i vindstrappan. Den yngre undviker läxor och jag tror att den äldre läser halva skolans, hittar du ett mellanting ska du få måltidskuponger för resten av året.

De lagar gärna mat och äter ännu hellre, men du måste städa upp i köket. Overallen och gummistövlarna står i städskrubben tillsammans med golvrakan. Ring inte gärna oss, vi ringer dig när vi landat på Arlanda på hemvägen. Då hinner du varna flickorna och berätta att vi är på väg. Akta dig då för fartvindarna, jag rekommenderar balkongen. Referenser behövs inte."

Vi har en urgullig tjej till hjälp, men man vet ju inte om hon ger upp...

11 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Åh, det låter underbart! Jag skulle gärna komma men jag kan inte ta ledigt vecka 11. Jag är säker på att Fru Venus döttrar kommer att uppföra sig som änglar då Fru Venus är bortrest.

Fru Venus sa...

Visst! Fru Venus är slank som en telefonstolpe och Påven har bytt ut sin hatt till en basebollkeps och flickorna är som änglar! ;-)

Tänkte bara sa...

Åh nej försök inte. Jag har blivit av med mina och jag njuter som fan. Jag känner igen mycket av det du beskrev. Så, taskigt men nej, jag gör inte om det.

Gafflan sa...

Haha...jag kan bara säga att det skulle vara som att byta ut det ena mot det andra när jag har fullt upp med att minimera världskrigen som pågår här hemma...men annars så ;D

Susanne sa...

proffs anmälers ig här med genom lidit 4 tonnåringar lider igenom 2 till just nu är extremt hårhudad inför dessa små varelser.. skicka dom hit till huset i skogen så tror jag att dom kommer uppskatta ö livet och varandra efter det..
i skogen kan man inte utsätta sig för mera än älgar vill man strosa i linne så varse god kylan kommer dock göra att den gamla skoteroverallen är super nice.....

Malla sa...

du skulle kunna skicka upp dom till mig så tar jag hand om dom. fast då kommer jag anlita dom till barnvakt åt Nellie.

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Vi kan byta!! Jag tror att jag kan hantera ovanstående! Men du kommer hit, okej?

Madlar sa...

Himla otur....jag är vääääldigt upptagen just den veckkan ;)

Mildamakter sa...

Tack för ett riktigt gott skratt.
Det är en ren och skär njutning att läsa din blogg :o)

nillas liv på pinnen sa...

Hahaha!
(Ett igenkännande asgarv från en mamma till tre flickor.)

Osloskånskan sa...

Skicka hit dom!