söndag 14 mars 2010

Vad fan ska man dricka?

Läste just ett inlägg hos desperat hemmafru där hon berättade att sprit är billigare än vatten! Det är säkert, kolla själv! Det fick mig att tänka på Coca-colan i vår "billiga" matbutik, där får du sex liter Cola för 3,99 € samtidigt som en liter mjölk kostar 1 € ! Då ska ni veta att vårt egna åländska mejeri ligger 2 km bort och Colan kommer med lastbil från finska fastlandet, så det går inte att skylla på transporter den här gången.

Samtidigt propagerar skolorna och hälsovården om vikten av att barnen dricker mjölk, och hur farligt det är med läsk och socker, både med tanke på övervikt hos dagens unga och deras tänder.
Vi dricker sällan och aldrig läsk hemma, gillar inte bubblorna, men däremot upp till 2,5 liter mjölk per dag. Undrar hur mycket billigare det skulle bli om vi drack Cola? Låter det riktigt klokt? Vart fan är den här världen på väg egentligen. Inte är det åt rätt håll i alla fall.

Fler som vill vara med i utlottningen, annars stänger vi butiken då vi reser bort idag? Nu ska jag leta fram resväskan och bädda rent åt "Tonårsvakten"... Ha en bra söndag :-)

6 kommentarer:

Mollamaja sa...

Fru Venus med mannen i hust och bästa bästisen Smed sällskap, HA EN UNDERBAR RESA!! :-)
Kram!

Bibban sa...

Mjölk är gott, men jag blir så pruttig av det..hehehe ja jag vet det finns sån där laktosfri men den smakar inte lika gött
KRAM

Madlar sa...

Ett praktexempel på hur ekonomiska intressen styr vår vardag. Tack o lov har våra barn i skolan inte det amerikanske eller engelska utbudet i matsalen av bl.a friterat o läsk o med dagens debatt om fetmaepidemin lär vi inte komma dit heller.

Märta sa...

Visst är det skrämmande! Ha nu en riktigt skön semester! :)

Desirée sa...

Önskar dig en härlig semester!!! =)

desperat hemmafru sa...

Ja, visst kan man undra var vi är påväg?! Men du ska i alla fall på semester! Hoppas att du hittar billig dricka! ;-)