tisdag 18 maj 2010

Vad ska jag köpa?

Mannen fyller år om en dryg månad. Det gör även yngsta dottern, men det är fixat för länge sedan och väl gömt på vinden (jo, jag vet var). Men nu gäller det mannen. Vad ska jag köpa i födelsedagspresent åt honom? Förra året fick han en veckas seglings semester i Turkiet, men då fyllde han 40, och jag ingick i det "paketet". Nu måste jag fundera ut något annat.

Vad köper man till en karl som gillar dyra tekniska prylar som han inte förstår sig på, en karl som är hemligt förälskad i sin GPS och som gillar resor mer än något annat? Det måste ju passa min kassa också. Pump till stugan står högt på önskelistan men ganska långt ner i min börs. Tips mottages tacksamt, men för att ni inte ska bli för ivriga så räknar jag upp sånt som faller bort:

Presentkort till restaurang. Näpp, han tycker vi lagar bättre mat hemma.

Kryssning: Åh nej, det har han nog av med sitt jobb.

Kläder: Ingen idé, han ska gå ner i vikt...

Böcker: Har vi hemma på hög så de tar i taket snart.

Filmer: Han somnar i soffan redan under varningstexten.

Presentkort på massage: Ska andra få klämma på honom?

Presentkort på fri sex: Glöm det, han har fullt sjå med att hänga med i mina önskemål (han har aldrig riktigt förstått att det är min träning i kombination med häftig förälskelse).

Ett par dagar i Göteborgstrakten eller Dalarna: Nope. Min finansminister ruskar på huvudet.

Ett par flaskor gott vin: Risk för att jag provsmakar bort hela härligheten.

Som ni ser behöver jag hjälp!

15 kommentarer:

Renée sa...

Hmmm... Kan du inte ge honom en picnic (hur stavas detta ord? Kaos i min hjärna...). En korg med en flaska vin och andra godsaker och så går ni/åker till något mysigt och fint ställe där ni kan vara alldeles för er själva. Blir han glad kanske du kan få lite "träning" utomhus???
Kostar inte mycket men kan bli ett minne för livet!

Gafflan sa...

Fy så svårt!
Måste fundera ett tag tror jag innan jag kommer med förslag.

Anonym sa...

Prenumeration på en resetidning, typ Vagabond eller så. Eller någon annan tidning som gäller hans intresse, nja, det finns kanske ingen tidning om Fru Venus... Fotvård då? Någon kan väl få klämma på fötterna iaf... eller en date med mig, hihi.... jag är krävande...
Hulda

Cia40 sa...

Kanske en trädgårdsbok...hihi,med tydliga bilder på blommor, så han inte plockar gladioler senare sommar och tror det är påskliljor...:):)
Vem vet, är gladiolerna tidiga i år,kanske han tror det är ogräs !!!:)
Kram Cia:)

Anonym sa...

Varför inte fixa till en riktigt romantiskt dygn, helg eller kanske vecka i stugan. Hade ni inte bastu där? Åk dit i förväg, elda upp bastun, gör lite fint, duka upp en härlig måltid med en massa småplock och lite gott dricka. Bada bastu tillsammans, sedan ger DU honom massage med olja och avslutar med gottigott både här och där...

Mimmione sa...

ett biobesök är lagom dyrt lagom trevligt han får välja film, en snabbt besök på en pizzeria eller liknande efteråt gå ju också att ha med eller kan du värma en paj när ni kommer hem

Frogprincess sa...

Det ÄR svårt med presenter till karlar... Tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Har nog att klura på till mig egen och han fyller i december..Tre dagar efter julafton så den familjeplaneringen hans föräldrar ägnade sig åt var helkass...

Märta sa...

Köpa?! Han har ju Fru Venus! Vad mer kan han behöva?!

(Det är iaf min strategi som också har total presenttorka. Och maken fyller på lördag! Iiiih!)

Tantaluran sa...

1. Om han älskar F1 lika mycket som du så finns det en F1-tidning man kan prenumerera på.

2. Ett fritt inlägg i din blogg (jaaaaaaaa!)

3. Teknikmagasinet har massor med rätt billiga tekniska helt onödiga saker som män gillar! T ex en radiostyrd helikopter - min man har en sån.

christel sa...

Ge honom en resa till dig, då får han en utvilad, solbränd och lycklig hustru ;O=

Bibban sa...

varför inte cykla i Holland, kolla in www.cycling sweden.se Det tror jag blir bra.
Lycka till

Finessan sa...

En fotobok! Alltså en du gör själv. Jag har gjort flera hos Fuji och är supernöjd med dem. Ett program laddas ner och sen är det fritt val hur mycket fix och trix som ska till. Programmet kan sköta allt själv eller så väljer du att lägga till text själv, bakgrunder, figurer, hur många bilder på varje sida, storlek, osv. Kostar några hundralappar.

Ninis sa...

Av förslagen ovan röstar jag på en picknick! Tyckte att det var super och ska nog ge det själv till min man som fyller i mitten av juli.
På vilket sätt ska han gå ner i vikt? Kanske finns något du kan köpa eller göra för att stötta honom där?
Du kommer säkert på något :)

Göran sa...

Jag vet den perfekta presenten;
Anmäl honom och betala startavgiften till Göteborgsvarvet nästa år. Han har ett år på sig att träna.
Köper du en anmälan till dej själv också kanske du får mängdrabatt och ni kan förbereda er tillsammans;-))

Anmaja sa...

Jahaja nu har du fått många fina förslag, så jag kan bara hänga på det jag tänkte på innan jag såg alla kommentarer. En picknick, bara du å han, bara gott att äta (tex choklad) och dricka (tex vin) och en underbar dag och kanske lite övningar i naturen. Men fotobok är också en jättebra grej att ge bort, och busenkelt att göra.

Hadebra!
Anmaja
http://blogg.omakastengods.se/