onsdag 28 juli 2010

En dag i huvudstaden i Sverigelandet (varning, långt inlägg)

Efter en tidig morgonfrukost uppe i fartygets matsal satt vi oss ner för dagens första glas vin, klockan var ju ändå kvart över åtta! Min arbetskamrat, som har samma underbara livsfilosofi som jag, tyckte också att vi borde inhandla lite färdkost inför bussresan in till Stockholm, som faktiskt tar en dryg timme!

Två  flaskor vin, en Dooleys, lite choklad och en flaska vatten


Glada i hågen och med magen full av frukostmat, choklad, lite vin och Dooleys anlände vi till huvudstaden. Ett kort möte med min mor där vi utbytte cigaretter mot lite kontanter, så började vår shoppingdag

Våra tonåringar hade inga som helst problem med att hitta kläder, det enda problemet var innehållet i plånboken, det var inte alls i samma storlek som utbudet av reakläder och snygga höst plagg. Även min arbetskamrat hittade snygga plagg till hösten. Jag bar grejer och huttade lite vin. 

Efter en stund bestämde vi oss för att dela på oss, flickorna skulle shoppa på eget håll och vi skulle dricka vin shoppa på vårt håll, ett riktigt bra beslut! Vi tog en promenad så långt bort på Drottninggatan som jag orkade gå och satte oss ner med ett varsitt glas vin. När det var slut så fyllde vi på glasen ur flaskan i min handväska, men av någon anledning så uppskattades det inte av en del andra gäster på uteserveringen....surpuppor.

Vi fortsatte shoppingen med vissa uppehåll för vätskekontroller ur eget lager. Arbetskamraten hade vissa plagg på sin önskelista ännu som vi skulle försöka hitta. På min önskelista fanns mer pengar, mindre kropp (min alltså), ny vänster sida från arslet och neråt (fortfarande min kropp) och en stol tillsammans med något kallt att dricka. Det gick ganska dåligt med det.

Jag hittade några plagg som såg tillräckligt stora ut för att kunna passa mig, och som var riktigt snygga, men icke! Satt som ett för litet korvskinn, men passade däremot min arbetskamrat riktigt bra. I en butik frågade jag om en skjorta fanns i en större storlek, och finns då till svar, att nej, men de större butikskedjorna hade linjer för lite större storlekar, som BiB, XLNT och Generous. Så nu tänker jag vara så Generous och laga en docka av denna expedit och sticka henne full med nålar ikväll när de andra lagt sig. Till saken hör att jag är för kort för dessa "stora" märken, jag är bara stor på ett ställe, magen. Annars kan jag ha 42-44, och det kan jag leva med. Jag gick och satte mig i en provhytt och drack lite vin.

På H & M tog det lite tid när mitt sällskap provade kläder, så jag slet åt mig en halvnaken top i storlek 34 och började köa till provrummen. Struntade totalt i alla blickar, både på mig och toppen som jag behövt åtta stycken av för att de skulle passa. När det var min tur så satt jag där en stund och drack lite Dooleys och vilade benen, alltid retade det nån. Gick sen ut med högburet huvud och sa åt "plast-lapps-utdelaren" att plagget passade och behöll det. Hängde dock tillbaka eländet på rätt plats, men varför är allt så smått och varför finns det inte stolar där man kan sitta och vila??

Träffade tjejerna igen och gick till tapas restaurangen Barcelona, åt och drack och satt där till klockan var nästan tre. Vi gick sen genom Gamla stan mot färjan som skulle ta oss hemåt. Stannade för vätskekontroller, både medhavda och på lokal, samt en kokosboll i vit choklad.... Väl ombord tog vi en sväng via bubbelpool och dusch för att sen äta (och dricka) middag. En stund i baren där vi hörde på finsk karaoke......tog ett par drinkar och sen var vi hemma. Hade inte köpt en grej, var slut som artist och stöp i säng klockan 01.15. Och snart gör vi om det ;-)

 

13 kommentarer:

Bergljot sa...

Vin før frokost og finsk karaoke høres festlig ut. En sånn ferie kan man like;-)

Pinglan sa...

Underbart med färdkost!! Verkar ändå har varit en kul tripp trots surpupporna på uteserveringen och expediterna.. Finns sällan bra expediter med servicekänsla, men OM jag får jobb i en klädesbutik så LOVAR jag att du kommer få världens bästa service om du kommer dit!! Håll tummarna att jag får ett jobb bara... eh inom snart framtid..

Petra sa...

Vad bra att du har det.

Anonym sa...

En helt underbar dag förstår jag. Jag tror nog att jag vill gå och shoppa med dig!
Hulda

Fru Venus sa...

Hulda: Säg till bara så kommer jag över ;-)

Maj Korner sa...

De där specialmärkena med stora kläder utgår dessutom från att man till varje pris vill dölja sin kropp. De brukar likna tält mer än kläder, tycker jag.

Cilla sa...

#LER# Låter som en alldeles underbar tripp...
& den där apeexpediten får nog sitt.. Grrr
Håller med dig om att stl är mycket märkliga för på oss är det då inget fel!!!!
Ha det bara bäst!!
Kram Cilla

Veronica sa...

Fyllkaja! *asg*

Jag var för tidig, vilken tur du hade. Jag som försökte leka hjälte och ryckte ut på räddningsaktion efter mannens akutinlägg. *haha*

Pöss på nosen

Monica sa...

Den bästa shoppingen är på Systemet :)
Blir sällan besviken där!

Kram

Singelmamman sa...

Jag lovar att Veronica är kanon att ta med sig. Så nästa gång tycker jag att du ska våga.

Malla sa...

Har du sytt klart voodoon? Vilken muppkärring som sa så.
Jag vill också tjuvdricka vin på fina ställen! :D
Kramar!

Anonym sa...

Hahaha...å vilken underbar berättelse! Tack för ett gott skratt till frukost. Jag känner så väl igen mig, den där jävla magen som förstör den tjusiga outfiten varenda dag...å alla dessa små kläder som det står XL i men på intet sätt passar ett fullvuxet fruntimmer gör en ju galen. Jag har dessbättre hittat en lokal butik med snygga och välsydda armétält, men de kostar en månadssjuklön (per plagg!!).

tankar från mitt fönster sa...

Ha ha, det där känner jag igen, ja själva shoppingen med små kläder och snorkiga expediter. Tyvärr går jag inte så ofta på systemet.Detär sååå dyrt . Såg i tidningen igår att sprit var bra mot reumatisk värk, så jag ska nog ta mig till "Syster Emma" en dag här. Ha det bra!
kramar