Citronlax
600 gr laxfilé
1 tsk salt + salt till formen
1 krm vitpeppar
2 dl crene fraiche
rivet skal + pressad saft ur ½ citron
1 tsk Dijonsenap
1 tsk salvia
Salta lite i botten av en ugnsform, lägg i laxen i jämnstora bitar.
Blanda alla andra ingredienser och häll över laxen.
Grädda i 225 gr i ugnen i 20 minuter, servera med pressad potatis eller potatismos + lite grönt
Det är gott fast det ser lite simpelt ut!
Idag har jag ätit:
Äggröra + två skinkskivor
1 surbrödmacka med ost (nr 2 måste fungera) och en kopp te
Stekt torsk med gräddfilssås och sallad
Turkjoggis + hallon
Citrontorsk + blomkål
Hörs sen! ;-))
7 kommentarer:
Smaklig måltid, för det lär det bli!
Brukar också göra sån lax, det är riktigt gott!
Men... det där skulle ju till och med jag kunna fixa ju. Faktiskt.
Tack för tipset, det ser gott ut
Mannen blev nog nöjd med både snabbisen och maten. ;)
Det verkar lätt, det får jag testa!
:)
Knaster, du är verkligen på hugget idag :-D
Ni andra, det är enkelt, snabbt och gott!
Skicka en kommentar