lördag 27 november 2010

Nu är den färdig!


Årets lillajulsskinka! 3,6 kilo, inlindad i folie, ugnen på 175 grader, skinkan in i lika många timmar som kilon. Ut med den, höj värmen till 225 grader, skär bort det mesta av svålen på skinkan, pensla med en blandning av ägg och senap, skorpsmulor över, gratinera i 15 min. Låt svalna lite och servera med potatislåda! Mmm...  (till kvällen sen tar man en skiva hemvetebröd och lagar skinkmacka) Nu ska vi äta!

6 kommentarer:

Fru Gårman sa...

Å nu blev jag inte ett dugg sugen på julskinka! Inte ett dugg. Tur att ICA är 100 meter bort och har färdigskivad skinka i småpaket. :D

Shamrock sa...

Mums

Fru Gårman sa...

Du har mail! Och nu SKA jag ut och gå, inte fastna här igen! :D
Kram!

Åsa Hellberg sa...

Gud vad gott!!!

Anonym sa...

Tycker den ser lite färglös ut..... En knäckemacka med skinka med senap på samt ett glas mjölk, det e grejor det...

Mässkalle

Monica sa...

Åh så gott!
Smaklig spis... =)
Nästa helg är det min tur ;)
KRAM