söndag 19 december 2010

Utmaningsinlägg - 27 - Min favoritplats

Dag  27 - Min favoritplats

Skulle jag ha en sekund på mig att svara skulle jag svara "hemma"! Hur mycket jag än tycker om att resa och röra på mig så älskar jag mitt hem och trivs väldigt bra hemma.

Börja jag fundera lite till så dyker städer upp som jag gillar, London är en favorit. Sen finns det ju en massa vackra platser man besökt. Men den åländska skärgården slår nog det mesta, men sommartid då förstås. Blått hav som sträcker sig så långt ögat når, solvarma klippor och undangömda badvikar, det är nog en favoritplats.

Åland september 2010

Men sen igen klappar mitt hjärta lite extra för den grekiska skärgården som jag besökt ett trettiotal gånger vid det här laget. Jag har favoritöar, favoritplatser på de större öarna och drömmer om att kunna bosätta mig där när jag blir äldre. En av mina favoriter är ön Kefalonia och Myrtos Beach där. Bilden säger allt.

Myrtos Beach, Kefalonia maj 2008

8 kommentarer:

Madelene sa...

Gosh vilka vackra vyer.. *drömmer mig bort*
Har alltid velat besöka Grekland, det är ett mål. =)
Jag överväger också att göra "utmaningen", det verkar kul men ändå blottande på ngt vis.

Ha en trevlig 4:de advent Fru Venus!
=)

Unknown sa...

Grekland är också en favorit för mig. Jag har inte varit där lika många gånger som du men ändå...

Oljekritan sa...

Nyfiken på din utmaning..och jag förstår ditt val...Åländska skärgården är även mitt nr 1, min kusin i Geta, har med båt, åkt till paradiset där, bland de röda klipporna...åh suck, NU vill jag dit........Mitt val nr två, är den Turkiska staden Ayvalik, en liten stad vid Egeiska Havet, en timmes båtresa från Grekiska ön Mytilini....Underbart vackert...dit har jag rest de senaste 28 åren...kramis..

Huskatt sa...

Grekland ÄR så vackert, Lefkas är jag smått kär i och har besökt några gånger :D Din skärgård har jag dessvärre inte besäkt än och det borde det bli ändring på.

L8 sa...

Havet,havet,havet-vi dras dit. Gillar.

Realisten sa...

Härligt att se "varma" bilder när snön yr utanför fönstret. Ha en fin dag!

Agneta sa...

London är en favoritplats för mig också. Jag älskar den staden. Men hemma är ändå allra allra bäst.

Ezter sa...

Fint!!!