onsdag 2 februari 2011

Tomt

Då "L" hade lite tjall med magen igår så tog vi det säkra före det osäkra och flyttade vår tisdagsmiddag till ikväll istället. Men nu är det helt tomt i skallen, vad ska jag laga? Brukar ha full koll på det, men nu, nada. Det ska vara nåt som passar till det vita vinet Gentil Hugel, så mycket vet jag (smart va, vin först och sen mat...) Hjälp mig....!

10 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Är vinet rött el vitt?

Ezter sa...

Vitt vin och fisk är ju aldrig fel... Torskfilé, salt, citronpeppar, en kvist dill och en klick smör i folie. In i ugnen eller på grillen. bakad potatis är gott till, med en klick smör i :)

Snäckskalsdalen. sa...

Herregud ni har fått hästen nästan ända hem.....drifig ung dam som ser till att få som hon vill. Och hon kan ju inte leva utan sin häst, det förstår ju var och en, eller hur!
Jaaaa, vad ska du göra till middag, inte tusan vet jag, här är helt stiltje i vindlingarna.....kommer jag på nåt så återkommer jag....men det är tomt, väldigt tomt.

Singelmamman sa...

Ezters förslag lät väldigt gott. Byt ut dillen mot lite chilifrästa räkor och lite vin över anrättningen i ugn så blir det väldigt lyxigt. Och istället för bakad potatis, gör en rejäl sallad istället. Olika salladssorter, couscous, äpple/druvor, rödlök, avocado, paprika, cashewnötter, i princip kan du ju slänga i vad som helst så blir det gott. :-)
Önskar jag också fick sitta med vid ert bord i kväll. Kram

Marie sa...

Räksallad m ägg o majjo, rostat bröd med olika ostar o salami (ungersk), frukt som dessert? Härligt vin!!

Anonym sa...

Vitt vin och Broiler med lök, röd och/eller gul paprika, zuccini, och mycket grädde. . och nån sallad till

desperat hemmafru sa...

Hela kokta citrusmarinerade morötter och fläskfilé späckad med örtphiladelphia?

Fru Gårman sa...

Vin, det räcker väl bara så? ;)

Tantaluran sa...

Finns ett matrecept på min blogg idag - men annars tycker jag Fru Gårmans förslag nästan är bättre!

Nica sa...

Lax - lägg i form, släng på skagenmjukost och grädde, och lite dill på slutet. en aning svartpeppar och salt.
Ät när det är klart, typ :) Gärna med en krispis grönsallad, eller om man så vill, lite blomkålsmos. (koka i grädde, mojsa med smör och salt)

Hur som - njuuut. Och inga kolisar nu, raring!