onsdag 5 oktober 2011

Åtta liter.

Enligt Åsub (Ålands statistik- och utredningsbyrå) dricker varje ålänning 8 liter starksprit per år, alternativt 67 liter vin eller 485 burkar öl. Gör jag? Gör vi? Finns inte på kartan att jag skulle dricka 485 burkar öl eller 8 liter starksprit på ett år. Möjligen totalt 0,5 liter starksprit utdelat på 30 kärringdrinkar i året. 67 liter vin tror jag faktiskt inte heller på, har inte räknat, men när jag ser antalet flaskor framför mig så........ja, kanske ditåt, men inte full "ranson". Vem dricker resten av min pott, och framför allt, det finns ju många som inte dricker alls, vem hinner, orkar har råd att dricka för fem? Hur mycket dricker ni i Sverigelandet?

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

I Sverige? Inte dricker vi alkohol i Sverige, inte.....Kramar
Så söt Totsie är i lådan, förresten!

Fröken Hulda sa...

Inte en aning... kolla SCB

Knasterfaster sa...

Jag kan bara svara för mig. Jag har rådgjort lite med Sambon och vi har kommit fram till att jag dricker 6 burkar öl och en och en halv flaska vin per år. :)

Singelmamman sa...

67 liter vin är det absolut inte. Inte ens om jag räknar in all champagne. Någonstans mellan Knasterfaster och Ålännningars förbrukning. Ungefär.

Nica sa...

..kan ta det som blir över då, tack ... ;)

Malla sa...

jag dricker bara vinet och jag skulle gissa att i runda slängar blir det.....20 flaskor. Eller 100, det är inte så noga ;)

Fru Gårman sa...

Jag tror inte jag fått i mig så där mycket i hela mitt liv. Kommer nog inte att hinna få det heller om jag så blir 100 år. I ren alkohol räknat, alltså.

Sus sa...

0 cl starksprit.
Kanske 30 burkar öl.
Och 67 liter vin?

Lätt.

Madlar sa...

Sorry, i präktiga Svedala dricker vi bara kaffe. Det är kanske därför som antalet diagnoser av skrumplever har ökat dramatiskt. Jädra kaffe, livsfarligt.