söndag 16 oktober 2011

Novell - 4 kapitel (varning, långt)

"Ett dygn i Stockholm - eller kuksvansfest på ballen"

En novell av Fru Tekla Venus

Utgiven av förlaget Engångsutgivning och tryckt på tryckeriet Djävulskorsningen

Alla bilder tagna av författaren

1.

"Då klockan ringde 06.00 på lördag morgon lockade inte ett kuksvansparty* i Sverigelandet över huvudtaget. Dottern var sjuk, om än på bättringsvägen (försökte jag intala mig själv), jag var lika pigg som som en alkis vid lunchtid en måndag när han stått och pantat stans alla tomflaskor på Alko sen de öppnade. Även Mannen var trött och vi konstaterade att även denna helg skulle bli FF* då vi skulle sova på byn i främmande sängar och ha tidiga mornar. Men tanken på vår vän och värdinna, ett besök vid KK* och chansen att få träffa nya människor fick fart(?) på oss.

Väl ombord på Rosella åt vi sjöfrukost tillsammans med ett gäng tjejer/damer/kärringar/kvinnor/tanter som skulle på Ladies Night, 97 skrikiga fotbollsungar som skulle på nån dagsturnering och tre busslaster med drömmande människor som skulle på Hem & Villa mässa. Vi snabbåt frukosten, Mannen fixade en hytt för återstoden av resan, 1 tim 45 min, och vi slocknade som två små(?) grisar efter att ha bunkrat vin och bubbel åt värdinnan.

På bussen gjorde vi inget annat än trängde oss förbi alla andra så att vi fick sitta längst fram, klagade på bussen som knarrade och lät illa och försökte informera chauffören om att han var värdelös på att köra buss. Jag tror att dom där vita plupparna han hade i öronen gjorde att han inte hörde vad vi sa, hur mycket vi än höjde rösten.

2.

Väl framme i Stockholm gjorde vi några få ärenden och plockade sen fram åkbandet för att ta oss till Singelmamman. Vi trängde oss (försiktigt) förbi sju-åtta packade finnar/turkar/greker/albaner/svenskar/kongoneser som i sin lilla fylla var förbannade över att dom inte fick åka tunnelbana med sina öppnade ölburkar. Vi steg av på rätt station, gick åt rätt håll, tryckte in rätt portkod och åkte upp till rätt våning - på första försöket!

Det blev kram-kram, flaskor ut på ballen, flaskor in i kylen, ost in i kylen och sen bytte mina bara ben och fötter från ett par röda skor till ett annat par röda skor och jag lovade att bära på min kofta så att Singelmamman inte skulle få kallt(?). Sen åkte vi buss i ett kvartal, blev yra i bollen där i KK men hittade yngstas kommande garderob, vår kommande köksö och barstolar samt tjugo soppskålar som värdinnan behövde under kvällen. Sen åkte vi buss i ett kvartal igen och jag höll på att få värmeslag.

BILDCENCUR

Väl hemma igen började vi med att provsmaka drinkarna. Äntligen! Först ut var vaniljvodka med flädersaft och 0,2 cl sprite. God. Kanske lite stark. Sen blev det citronvodka med Brämhults färskpressade citronlemonade. Om möjligt ännu starkare, men god. Nr tre blev en hederlig Campari-juice och lite vin på det. Lagom starkt. Sen skalade Mannen morötter och jag skalade om dom innan jag hackade ner dom i katastrullen tillsammans med lök, olivolja, cayennepeppar och saffran. Puttra koka lite, dricka lite vin, äta mycket mätt i magen rotsakschips, i med tomater och grönsaksbuljong, dricka lite vin, köra stavmixer, dricka lite vin och blanda i creme fraiche och klart! Dricka lite vin. Mannen diskar glas. Tror jag.

Värdinnan berättar vad som borde göras innan hon äntrar duschen. Vi lagar smördegssnittar med tapenade och getost toppat av valnötter och dricker vin.  Värdinnan gör entre med trasiga strumpbyxor. Vi dricker vin och tar fram osten. Värdinnan kommer med hela strumpbyxor och jag går i duschen. Vågar inte lägga mig ner, risk för att jag somnar och drunknar. Dålig början på kuksvanspartyt då. Jag drar på mig en blommig gummibandskjol till skillnad mot den begravningssvarta gummibandskjolen jag haft under dagen, och en korallröd t-shirt. Inser att jag kommer att vara minst festklädd av alla under kvällen, men utbudet av kläder för traktordäck är så begränsat i butikerna. Dricker vin. Gasar*. Hostar. Gasar mer.

Singelmamman har fortfarande Mannen i arbete då hon är så upptagen av sin mobil (eller vad fan dom där pekplattorna nu heter) och jag kastar in snittarna i ugnen. Just som värdinnan ska gå på huset och göra saker pudra näsan kommer första gästen. Väluppfostrad som jag är välkomnar jag henne och informerar henne om att värdinnan är......på ett annat ställe. Sen blir det kramkalas och jag kan tala om att jag blev jätteglad över att få träffa modiga Anki, gillar henne skarpt. Värdinnan ville ta ut snittarna ur ugnen men jag sa nej! Fler gäster kom och Mannen ville ta snittarna ur ugnen, jag sa nej! Ännu fler gäster kom och både Mannen och värdinna ville ta ut snittarna ur ugnen och jag sa nog är det väl själva satan att ni inte fattar vad jag säger! att dom inte var riktigt färdiga ännu *suck*.


Vi drack vin, fler och fler gäster dök upp och jag värmde soppa. Drack vin, hälsade på Gulle-Hjärtat och Sus *kram kram kram* på Kia som jag äntligen fick träffa med ordning (vilken härlig, klok och glad kvinna!), drack vin och hälsade på fräsigtbrudarna som var ganska fräsigt på G när de kom, Ellen och Anna (varför är 08 tjejer så smala och snygga? Är det för att de inte köper gammal köttfärs och därmed inte äter?)! Trevliga typer, litelättpåverkadetyper, glada typer, mina typer. Vi drack vin och åt soppa och åt av alla godsaker till det. Riktigt trevligt.

3.

Det kom fler gäster som jag inte riktigt hann med, eller om dom inte hann med mig, men jag höll mig till bloggisar och vin. Vi pratade, drack vin, skrattade, drack vin, berättade, drack vin, frågade, drack vin, fnissade och drack vin. Vi lyssnade på Wilmer X och ett evigt frasstramp som en del kallade jazz och drack vin. Jag fick en snärt av min Nalle Puhklämma som höll behån nere och kjolen uppe (se bild)

 Gammal bild, slattertights då

Jag bestämde mig för att muntra upp mig själv och gästerna med en hälsodrink. Blandade till en bricka med glas och bjöd runt. Jag sa ingenting om att svepa. shots, botten upp eller bälga i sig, men huxflux var alla glas tomma och vingliga ben och fladdrande ögon såg anklagande på mig!? Jag drack vin och erbjöd sällskapet fler hälsodrinkar, men nej, en av dom avlägsnade sig till och med från kuksvanspartyt. Jag ställde mig på ballen* och drack vin med de andra.

Av någon anledning blev jag trött. Übertrött. Sa diskret tack och hej nattinatti till ett par personer och gav mannen order bad den överförfriskade Mannen att komma och läggas sig med mig. Han kom surmulet med och muttrade om att han aldrig skulle kunna somna med det liv som var. Fjorton sekunder senare snarkade han som en gris. Funderade skarpt på att täppa till brödhålet med fodralet till bettskenan han glömt att sätta på plats, men även jag somnade. Jag vaknade lite senare av att mannen gick runt i kallingarna (hoppas jag) och letade efter sina glasögon. Jag hoppas innerligt att de flesta gästerna hade gått hem då, och om inte, glöm vad ni sett eller/och hört.

4.

Klockan 06.00 på söndag morgon ringde klockan. Jag bad till Gud om att få dö. Det hjälpte inte. Vi steg upp, packade, skickade iväg slängkysssar till den sovande värdinnan och knatade iväg till tunnelbanan. Jag kan tala om att jag nästan, men bara nästan, hade ståpäls på de enstaka hår som jag missat på mina bara ben nät vi gick iväg där i mörkret. Jag visste att en lång promenad väntade oss från Medborgarplatsen ner till hamnen då Mannens avståndsbegrepp är lika illa som Juholts koll på kvitton och hyresbidrag. Morgonen var fin men jag började få akuta problem med nr 2 efter all mat kvällen innan och morgonens promenad

Snälla båt, ta mig hem!

Väl ombord blev det toalettbesök medan Mannen fixade daghytt åt oss, sen blev det snabba ryck till ett annat våningsplan innan besättningen fattat att det berodde på mig att hela VVS anläggningen ombord pajjat på grund av mig. Ett snabbt besök i hytten och sedan bubbelfrukost


Vi åt, Mannen drack - även min ranson, och sedan sov vi. Jävlar i havet vad vi sov. Steg iland i ett soligt Mariehamn kl. 14.10, hem till tjejerna, till Mannens far för att uppvakta honom på födelsedagen, till stugan med vedklyven och lite annat som låg i bilen, handla mat, laga middag, äta, köra igång tvättmaskinen, skriva min novell och nu valvaka på TV:n."

Slut

* Kuksvansparty - cock (kuk, typ) tail (svans), FF - fittfritt, KK - Kungens Kurva, Ballen - Balkongen,  

TACK Singelmamman för allt, tack Sus och Hjärtat, ni kommer väl snart och hälsar på? Tack Anki och Kia, så roligt att få träffa er. Ni två finns nu också på Mannens tio i top lista över "Bloggkärringarjagträffat" ;-) Tack Anna och Ellen för att ni gav fräsigt och galet ett ansikte, jag minns er med värme och hoppas att vi ses snart igen. Tack Ting för att du orkade komma och träffa oss, hoppas du mår bättre. G, saknat dig! Kram till er alla!

13 kommentarer:

Anki sa...

KRAM UNDERBARA MÄNNISKA!! <3

Singelmamman sa...

Jättestort tack och kram till er båda. Om två veckor gör vi om det hos er! KRAM

Shamrock sa...

Borta bra men hemma bäst

Malla sa...

underbar novell! :D :D önskar jag hade varit med!

Fröken Hulda sa...

Skrattar och vrider mig i kramper. Måste ta nåt kramplösande eller en varm dusch...

Kia sa...

Fan vad jag är glad att ha träffat dig "ordentligt". Hoppas på fler ordentliga träffar!!! Skrattar så det kommer tårar.
Kram kram

Sus sa...

Du är galen =)!
Och varför gick ni ända från Medis? Slussen ska ni ju till...

Mollamaja sa...

Haha, min dator slocknade i ren förskräckelse mitt i läsningen här. Eller kanske den dog av skratt :)Lät som en kväll i mollamajas smak :)

Snäckskalsdalen. sa...

Puuuuhhh.
Kramar.

Fru Gårman sa...

Du glömde förklara gas-stjärnan! ;)

Monica sa...

Jag säger "bara": går du på batterier????????
Men attans vilket författare ämne du är!!!!!!
SKRIV EN BOK!!!
Kramiz.

Ellen sa...

Ha ha ha. Frasstramp. Jätteroligt. Du är fantastisk. Glöm inte vad du ska skicka till mig så jag får se över det.

KRAM

Susjos sa...

Hehe! tack för att jag fick dela den underbara kuksvanspartyt (?) med er!!!