söndag 16 oktober 2011

Val

Idag är det val på Åland. Vi har lagtingsval (vår riksdag/parlament) och kommunalval. Jag förhandsröstade redan för en dryg vecka sedan. Det ska bli intressant, för jag tror att det kommer att ske en liten förändring.

Allra mest önskar jag att när jag åker ut på stan på måndag ska var enda jävla hemlagad skylt med foton och nummer på kandidater vara nerplockad. Hela stan ser ut som en enda gigantisk nåldyna. Ni där hemma som inte röstat, gör det nu, soffliggarpartiet gör inget för oss även om det partiet är ganska stort.

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

I vår dagstidning står det att det spelar ingen roll vem som vinner för alla "lag" tycker samma.......vilken uttömmande artikel!
Agneta kram

Mollamaja sa...

Jag vet ju ingenting. Men tänkte nog sätt mig in lite i sista minuten och gå och rösta i alla fall. Om jag lyckas bilda mig någon vettig åsikt.

Lippe sa...

Det är jätteviktigt att rösta!! Nu vet jag totalt noll om era partier men om det är förändring av godo du förväntar dig så håller jag tummarna för att du har rätt!!
Kram

Ellen sa...

Det är tur, fru Venus, att inte jag bor på Åland...jag måste nämligen först lära mig att gå, igen (efter gårdagen)och omdömmet är der nog lite si och sådär med...Så OM jag mot förmodan lärde mig att gå och jag bodde på Åland och gick tilljag röstlokalen - så hade jag inte kunnat röstat ändå. För jag kan inte tänka.

Tack för igår! Tack för soppan (ja tack - recept), tack för trevligt sällskap. Tack för den starkaste drinken som jag någonsin druckit!

Kram

Ellen sa...

Jag skriver som en mycket lam människa märker jag. Hoppas du fattar vad jag menar. Typ.

Renée sa...

Man ska fan inte gnälla om man inte har röstat, det är min åsikt! Jag röstar ALLTID i det stora valet, de små struntar jag faktiskt i... Hoppas det blir bra, KRAM!

Nica sa...

Lustigt - en av dom jag var barnvakt åt kandiderar. Är jag extremt gammal då? Pöss - kändes fint att ha dig "nära" :)