tisdag 11 oktober 2011

Så här är det.

Först fick jag veta att en av mina "klienter" på jobbet, en gammalgammal gentleman är sjuk. Jättejätte sjuk. Det gör ont i hjärtat. Jag har hjälpt honom i drygt sju år nu. Blev ledset i ögat, av flera anledningar.

Sen ringde "J", hennes halsonda blir bara värre och värre trots avslutad V-Penmegaskitkur. Fick ny tid för halsprov. Duktig som hon är gick hon till sjukhuset själv. Halsprovet var negativt men sköterskan såg nåt annat och skickade ungen till labben för prover och sen en läkartid samma dag. Jag hann dit.

Det är här jag blir lite kluven - finns två aspekter på den här läkarträffen - men jag tar båda. Vi träffade samma läkare för tre år sedan när "J" skadade sitt knä. Jag har aldrig glömt honom. Förutom att han är duktig som fan och trevlig som få är han världens, jordens, universums snyggaste karl! Herregud........säger jag bara. Det var det.

Han ringer mig imorgon bitti (nej, ingen date) när han konsulterat andra läkare och de har kommit överens om vad som ska göras. På "J":s prover upptäcktes två saker, två nya saker, som inte är bra. Inte alls bra. Ontimagen inte bra och ledseniögat inte bra. Med facit i hand är det bra att det inte blev nån operation igår. Blåöga är tuff, en kämpe fast hon bara är fjorton år.

Så nu ska jag packa bananlådor, glädjas över flytt och bloggträff här om sjutton dagar, lyssna på Peter Lemarc och låta tårarna rinna alldeles fritt. Tömma tankar, hjärta och magont. Det brukar kännas bättre sen. Inte gräva ner sig utan tjura en stund och sen ta tag i saker. Sånt som mammor och mammahjärtan gör.

28 kommentarer:

Nica sa...

Men käraste finaste... Jag önskar att jag kunde lätta din börda- ont i mammahjärtat är det ondaste onda. Skickar all styrka jag har!

Fröken Hulda sa...

Har kanske inte hängt med tillräckligt länge för att förstå vad du menar... eller så har du valt att inte berätta "allt". Hur det än är skickar jag över massa styrkekramar till de i din familj som bäst behöver dem. Hela familjen såklart ♥

Gafflan sa...

Nu blev jag väldigt orolig och ledsen för jag är ju mamma och att läsa mellan raderna att något inte står rätt till med din yngsta gör att jag fick en klump i magen.
Stor Kram.

Madeleine sa...

JÄTTEKRAM!!

Åsa Hellberg sa...

Vad tufft det där lät. Hoppas du får bra besked av den snygge i morgon.

Elle sa...

Nu har jag läst ett av de där inläggen som får tyst på min stora käft och där jag inte riktigt vet vad jag ska skriva för att kunna trösta dig. Vet hur ett mammahjärta slår. Bär dig med mig i mina tankar och önskar att jag kunde svepa in dig i bomull för att skydda dig mot allt det jobbiga omkring dig.
Stor styrkekram till dig och familjen ♥

Realisten sa...

Skickar en kram och tänker på dig!

Fru Gårman sa...

Stora stora jättestora kramen ger jag. Två får du till och med, eller tre, eller så många du behöver. Men jag torkar inga tårar, tårar är bra. Kram!

Petra sa...

Hugger i hjärtat. Storakramar!

livet på landet sa...

Styrkekramae till både dig,kämpardottern och övriga i familjen!!

Snäckskalsdalen. sa...

Ja usch lilla Blågöa, stackare, både hon och du och allihop. Hoppas snygga doktorn har något gott att komma med.
Stooora kramar

Sus sa...

Men nä..usch...kramar till er alla!

Ezter sa...

Får kramp i magen när jag läser. Man är ju mamma. Då vet man hur det känns,men jag hoppas att den har supersnygga, duktiga doktorn har en riktigt bra idé! Jättekram till er båda!

Knasterfaster sa...

De snyggaste doktorerna brukar även vara de bästa. Det är min erfarenhet. KRAM till dig och din familj.

Shamrock sa...

Men vad fan tar det aldrig slut?! Kram på er

Caja: sa...

ammahjärtan är något av det blödigaste som finns....när det gör ont i dem så gör det O.N.T även jag hoppas att den snygga doktorn har bra svar på frågorna!

Kramar i massvis, kilovis..nä tonvis i rullebörar kommer till er allihopa härifrån Skåne/caja

Anonym sa...

Åh, jag hoppas allt går bra!!!!!!!! Kram!

Gro sa...

Sender mange klemmer over til dere i kveld!

AprilSus sa...

Ont i mammahjärtat är hemska saker. Har också haft en sån period och den är inte helt över ännu, även om mitt hjärta har fått en del lugnande besked.

Kramisar! <3

Märta sa...

Trots att jag inte berikats med något mammahjärta så värker resten av hjärtat när jag läser.
Gråt du, det är nyttigt! Och hoppas du kan känna alla cyberkramar och internetvärme som strömmar mot dig. Och hoppas snygg-doktorn ringer imorgon med besked som lindrar din oro. *kramkramkram*

Tankar vid midnatt sa...

Hoppas den snygge har något bra och säga i morgon, lycka till med flytt!

Singelmamman sa...

Hoppas att Knasterfaster har rätt. Håller tummarna så hårt, så hårt. KRAM!


PS. Är doktorn singel och i min ålder? *hoppfull*

bloggtant sa...

Usch, tänker på dig.
Livet är ibland lite väl tufft, men vi får väl visa livet att vi är tuffare.
Skickar två kilo jävlarannammma till dig

Malla sa...

:( kram på dig!

Monica sa...

KRAMAR!!!

Singelmamman sa...

Fortsätter hålla tummarna och skicka kramar i tanken!

Tänker på er hela tiden.

Mollamaja sa...

Kramar till er, snygga läkare är nog jättebra- goda besked är ännu bättre.

Fru Gårman sa...

Hej vännen! Velar mellan att inte höra av mig och att höra av mig... Orolig är jag. KRAM!