onsdag 16 november 2011

Dagsverke

Idag har jag "J" med mig på jobb, hon ska göra ett av två dagsverken under högstadiet. Dagsverke betyder att hon ska jobba en dag på en arbetsplats och företaget/arbetsgivaren betalar skolan 20 € för utfört arbete. Skolan i sin tur skänker alla pengar till ett välgörande ändamål. Det brukar bli en rejäl slant.

Tar ni emot dagsverkare på er arbetsplats, och gör barnen på ert håll dagsverke?

9 kommentarer:

Sus sa...

Inte en enda unge till på mitt jobb, tack =)

Singelmamman sa...

Hahaha! Sus är för kul. Nä något dagsverke i den bemärkelsen har vi inte. Men praktikanter och sommarjobbare tar vi emot.

Petra sa...

Ingen unge på vårt jobb heller. Tjejerna är ibland med men de får inget betalt. Barnarbete kallas det nog.

Gafflan sa...

Yngsta dotterns skola har i flera år haft dagsverken för att bidraga ekonomiskt till en skola i Nicaragua men nu har det inte varit något på det senaste. Summan för dagsverkarna är ung. samma som hos dig ca 200 kr. På min arbetsplats tar vi emot ungar oavsett om det är dagsverkare/prao/praktikanter.

Ezter sa...

Ja det har hänt att vi haft en och annan unge där, men det har mest varit sommarjobbare, eller besök av chefens barnbarn...Då är det nerver utanpå hela kroppen...

Vero sa...

Har inte hört talas om detta i vår kommun. Det vore verkligen något för oss också tycker jag. Och allra främst för ungdomarna.

hey jonna! sa...

Idag jobbar jag hemifrån så om jag tog emot en dagsverkare skulle han/hon få ta hand om min tvätt! Ja, ett dagsverke är ett dagsverke är ett dagsverke. ;-)

Shamrock sa...

Här finns det dagsverke. Oftast får barnen hitta på något själva typ klippa gräsmattor, skotta snö, sjunga i tunnelbanan för att få ihop pengar

Malla sa...

ingen på vårt jobb, har aldrig hört om det där faktiskt, men bra idé ju! :)