fredag 11 november 2011

Vad är skillnaden?

Igår kväll låg Mannen på soffan och tittade på TV medan jag strök gardiner. Han tittade på ett finskt program som handlade om hur äldre finska män tog hem yngre thailändskor till Finland för att ge dom ett bättre(?) liv och själva få ett trevligt och behagligt liv.

De visade hur en thailändsk kvinna stod i köket och lagade mat åt sin karl och hans pensionärsvänner. Då säger Mannen:

"Hur roligt är det egentligen att ta hem en kvinna och ha henne till i princip hemhjälp?"

Och så tittar han på mig. Lilla jag som står med stripigt hår, svettig t-shirt och trasig kjol, och står och stryker gardiner klockan nio på kvällen efter en hel dags jobb, middagslagning och leta-kartong-i-källaren-stund, disk och tvätt.

Sen ler han lite generat och säger: "Fast här ligger jag i soffan och du stryker gardiner".

Vad bra att han insåg det, innan jag fick upp ångan liksom. Och vad är skillnaden? Kanske att vi pratar och är på samma våglängd. Och att jag inte bugar med knäppta händer när middagen är färdig.

11 kommentarer:

bakom berget sa...

Hmmm...ja, kanske det ja!!

Sus sa...

Men han SA det i alla fall =)

Fast jag upplever er som väldigt jämlika i vanliga fall.

Petra sa...

Bra man som sa det!
Kram

Fröken Hulda sa...

Man blir som man umgås och ni har ju formats av varandra under åren även om ni är två olika personer... så hans kommentar måste ha suttit fint

Madlar sa...

Japp, även jag står framför tv:n o stryker makens skjortor. Konservativt? Absolut....men jag behöver inte sköta trädgård, bilar o husrenovering.

Singelmamman sa...

Och jag undrar vem som ställer kraven. Får nog blogga om det.

Ezter sa...

Bra av Mannen där, att han tänkte till! Han verkar vara en pärla. Trots att det inte var han som strök och du som låg i soffan!

Fru Hansson sa...

Haha! Jag tror, och hoppas, att skillnaden är stor!

Helena sa...

Han såg ångan från strykjärnet i tid. :)

stina sa...

*ler lite*

Livsnjutaren sa...

Wow,han kom på det själv. Var har du hittat honom. Håll i han hårt. Hemma har det också gått feber yra att plocka hem Thai-fruar. Och vissa tycker det är coolt med en fru som bugar när han tar hem vänner. Fy faan för den sortens karlar. Hoppas dom flesta trots allt får ett bra liv. Finns ju de män även av dom som är bra;)Här i skärgården eldar vi nu upp stugan så va får nog sova nakna inatt. Dumt då att inte ha just sin karl här;)Kram på dig/Fia.