tisdag 20 december 2011

24 timmar med fru Venus.

Hemma igen, med nytt arsel, ett arsel som förhoppningsvis ska hålla i sex månader denna gång. Men vi börjar från början.

Ni får säga vad ni vill men Helsingfors är nog Nordens vackraste huvudstad. Trots grå-grå-grå och regn i mängder var Helsingfors vackert. Stiligt julpyntat på Alexandersgatan och alla tvärgator från den, och Esplanaden ända från hamnen var sååå fin! Gillar Helsingfors för att allt är så nära. NärOm jag blir rik ska jag köpa en liten lägenhet där inne i stan. Kommer ni och hälsar på då? Hittade en av mina drömhandväskor på Stockmann. 1.450 €. HA HA HA HA HA. Jag köpte den inte.


Träffade syrran en sväng efter sjukhusbesök 1. Jag börjar tvivla på att vi är släkt. Hon blir bara snyggare och snyggare med åren och det kan man absolut inte anklaga mig för. Som omväxling hade hon köpt mig en julklapp och den kunde jag inte ta med mig eftersom det var "vätskor". Förklarar mer senare.

Arselbedövningen Bedövningen av SI-leden på båda sidor gick som det brukar, se inlägget tidigare. Nu testade han ett nytt medel, tror att det ska kunna verka i sex månader istället för fyra som det brukar. Gör de det är allt bra, gör de inte det ska jag informera dom om att jag inte blev tillfrågad om att vara försökskanin innan de började. Men värken är borta och jag kunde ha hjulat ner till stan från sjukhuset, om jag hade kunnat hjula alltså. Underbart. Härligt. Inte att jag inte kan hjula utan för att jag har ett nytt arsel igen.

Tack vare Mannen behövde jag inte tillbringa elva timmar på färjan för att komma hem, utan på 45 min flög Flybe hem mig från Helsingfors till Mariehamn. Fast jag tror inte det kommer att hända igen. Vi var 7 passagerare i ett plan som tar 72 pers. Om alla betalade 29 € (endast handbagage=inget flytande) för sin flygbiljett så hade de totalt 203 € i intäkter på den resan. Utgifterna vågar jag inte tänka på. Låter i och för sig som mitt liv.

Ett tips om ni måste vänta länge vid gaten. Gör inte som jag och sitt vid avgångar som Kokkola, Tampere eller Rovaniemi. Där sitter nämligen en massa bleka finnar som petar naglarna med piggen till mobilladdaren. Nej, sätt dig vid gater med avgångar till Madrid, Rom och Lissabon. Betydligt snyggare karlar som sitter där och väntar på sitt flyg. Men inte en kvinna när jag tänker efter. Latino-gayklubben på julshopping?

Väl vid min gate hamnade jag mitt emot en karl som skulle vara perfekt åt min singelsyster! Spanade på honom ett tag och frågade sen om jag fick ta ett kort på honom med mobilen? Den som tiger samtycker, tycker jag, så jag tog ett foto och skickade till syrran. Ids inte tala om vad hon sa. Men jag frågade honom hur gammal han var (44, perfekt!) om han var singel (JAA!) och vad han jobbade med (kontorsnisse). Sen berättade jag om min syster. Det lät trevligt tyckte han, men han bodde i Tampere/Tammerfors och innan jag han tipsa honom om lite resa-i-affärer-till-Helsingfors-boink-boink så blev hans plan utropat. Synd. Det var halva inne där tyckte jag.

Väl hemma gick mina tankar till nysteriliserade Totsie flickan. Min lilla kisse gick från pilsk katta till tantkisse på en kort stund. Barnafödande och klimakteriet är överstökat i ett huj. Just nu är hon skitsur och ledsen. Har säkert lite ont också. Det bästa är att hon är sur på Mannen som körde dit henne och alla andra som är hemma, men inte på mattemamsingen som gullar med henne nu. Smart drag där. Mindre smart att skriva en hel roman nu, så, hörs!

10 kommentarer:

Black Iris sa...

Hihi, ja här hos dig får man allt fnissa en god stund av både det ena och det andra..
Ha en underbar Jul

Kram Maidi

Rut-Knut-Tjut sa...

Haha, synd att han åkte, lät annars som en bra plan :)

Fröken Hulda sa...

Kan inte låta bli att älska dina inlägg. Nästan alla då... vill inte du ska bli högfärdig ;)

Malla sa...

haha underbara du :)

Ezter sa...

Alla dejting-sajter kan ju skrotas, du fixar ju sådant!

Ulrika sa...

Du är så härlig. Och så stark som står ut med alla jäkla sprutor i arselet.

Duktiga fina du!
Hälsa Totsie från Hjördis, hon vet vad det handlar om hon.

Fru Gårman sa...

Meh, det är ju ingen sträcka mellan hesa och tampere. :)
Hoppas den där nya funkar längre nu då! KRAM

Shamrock sa...

äktenskapsmäklerska är ytterligare en titel på ditt visitkort.

Singelmamman sa...

Stackars lilla Totsie. Men tur att hon har dig som inte varit med och plågat henne. :-)
Håller tummarna för rövsprutan. Hann du inte ge mannen din systers tfn?

eva i Aten sa...

Skitbra, om man säger som så!
Skönt med ny rumpa och lugn katt i huset!