lördag 10 december 2011

Fru Venus Nobelprisutdelning 2011

Om vi ska vara riktigt ärliga, vem vill sitta i en alldeles för trång hyrd klänning och trängas med hundratals människor, få kall mat och bordsgrannar som bara pratar kinesiska, ukrainska eller nåt sånt. Har du otur sitter det någon mitt emot dig som äter med öppen mun och smygfiser. Har du tur döljer de höga blomsterarrangemangen all sikt framåt. Nej, i år igen kör vi en alternativ Nobelmiddag runt mitt bord och med min mat, samtidigt som jag delar ut årets priser:

  • Nobels fredspris à la Venus tilldelas Gafflan för att hon under hela året stått ut med renoveringsoändlighet där hemma, dagliga strider om fjärrkontrollen och en arbetsplats där de flesta är tröga analfabeter eller chefer gifta med tröga analfabeter. Sen att hon förlorar de flesta strider vad gäller sötsaker spelar ingen roll, vad gör man inte för freden!
  • Nobels kurragömmapris à la Venus tilldelas Stina. Ibland försvinner hon, oftast kommer hon tillbaka, men alltid, både korta och långa stunder, saknar jag hennes närvaro i blogglandia. Jag väntar, letar, tjatar och saknar och önskar att hon skulle lämna bort jobb, män, barn och sjukdomar lite nu och då för att underhålla mig lite mer.
  • Nobels Kemipris à la Venus går till en grupp i år, nämligen Gafflan-Monica-Snäckis Agneta-Singelmamman för att under ett dygn i maj intagit XX antal flaskor bubbel och andra alkoholhaltiga drycker utan att hamna i ett kemilabb för framtida forskning. Sen att det kombinerades med tokigheter, galenskaper, tomater på pinne och skratt skulle bara gjort det intressantare för mikroskåpnissarna.
  • Nobels litteraturpris à la Venus tilldelas Knasterfaster för hennes otroliga förmåga att skriva och underhålla oss med texter som tar de mest oväntade svängar och lockar fram spontana gapskratt. Det finns ingen där ute som får till det som hon, den kloka raringen sänd till oss från skrivarguden.
  • Nobels barmhärtighetspris à la Venus går till Fru Gårman för hennes förmåga att alltid ställa upp och hjälpa till med precis allting. Förutom att hon är en klok och vansinnigt rolig kvinna finns det inte mycket som inte hon kan eller inte vill hjälpa en med. Världen skulle vara roligare och bättre om alla var som hon!
  • Nobels munterpris à la Venus tilldelas i år Lippe för hennes förmåga att alltid se allt från den ljusa sidan, dela med sig av sitt liv med en glimt i ögat trots bekymmer och smärtor. Det är få människor som får mig på gott humör bara jag ser personen i ögonen, men Lippe är en sån person. Jag minns med glädje och värme alla tokigheter hon sa och gjorde här hos mig under några sommardagar :-) Sen att hon är helt galen underlättar. Ju.
  • Nobels fysikpris à la Venus tilldelas två knäppa kvinnor, Sus och Ting. Dom tränar och har sig, går ner i vikt och blir snygga, fasta och smidiga. Bättre flås får dom och orkar mer. Jag beundrar människor som orkar/har tid/har råd/är målmedvetna nog och får till stånd en förändring. Lata jag är glad om nån jag/han/vi får stånd. Heja tjejer!
  • Nobels intelligenspris à la Venus tilldelas Shamrock, och för alla som träffat henne är en närmare förklaring onödig. Förutom att hon är snygg, rolig och kvick är hon galet intelligent. Så smart att klockorna stannar, rolig som få och med en energi som är avundsvärd. Jag hoppas att vi två hamnar på samma äldreboende ;-)
Jag skulle gärna dela ut fler men nu är det fullt runt mitt bord.  Här kan du läsa om förra årets Nobelprisvinnare :-)

19 kommentarer:

Ezter sa...

Grattis till dina nobelpristagare!
Tror nog det är en betydligt muntrare samling än de på tv!

Knasterfaster sa...

Jag känner mig så hedrad. Tackar allra ödmjukast. När ska vi ha själva festen? Jag ser verkligen fram emot att få klä mig i balklänning och sitta runt ett bord tillsammans med alla dessa framstående kvinnor. Det är så mycket krut i dig fru Venus att du självklart skall representera Alfred Nobel.

Malla sa...

Åh, jag minns med glädje 2010 då jag tilldeledes fredspriset - lätt det bästa priset man kan vinna! :D
KRAM

moster mallas blogg sa...

Ett fyrfaldigt Hurra för alla vinnare och Fru Venus

Kärlek till er alla......Malla

Gafflan sa...

Åh! Tackar ödmjukast för det fina fredspriset och det jag fick dela i kemi. Kemipriset var ju helt mångaldigt roligast att exprimentera fram och att du stod ut med vårt, i forskningssyfte så klart, intag av diverse bubbel och annat...en hel helg. HAHAHAHAHAHA!
Jag måste ändå dela ut ett pris till dig och det är i "Tålamod prövat i motgång" för ditt sätt att tackla det som kallas livet med humor och jävlar anamma.
Pöss mitt i pannan.

Fru Gårman sa...

Men! Ett pris två år i rad!!! Men det kanske inte räknas, har ju trots allt bytt namn där emellan! :)
Du får årets pris i att klara ALLT! ♥
Stora kramen!

Lippe sa...

Åhhhh...tack!!
Du har redan fått några utmärkelser här ser jag och krut och tålamod vill jag utöka med
Styrka och Kärlekspriset!
Aldrig har jag träffat på en mer kärleksfull och stark kvinna som under de dagarna i somras, en urkraft!
När jag tänker tillbaka känns det nästan som en dröm!
Jag vill också sitta ner vid ett bord med dessa kvinnor på en middag och jag klämmer gärna ner mig i en trång klänning men ännu hellre sitter jag på Venusberget i så litet tyg som möjligt!
Pussar o kramaaaaar, vännen ♥

Helena sa...

Grattis alla pristagare. Ni är väl värda dom!! :D

Helena sa...

Då inkluderar jag naturligtvis även Fru Venus krutgummepris!

Åsa Hellberg sa...

Åh, vilken värdig och härlig skara!

Sus sa...

Men tack! Dock tränar jag bara. Vikten är sekundär :0)

Västgötskan sa...

Vilket härligt inlägg! :-)
Själv tillbringade jag nobeldagen i soffan med mysbrallor och godis. :-)

Tankar vid midnatt sa...

Gillar!

Singelmamman sa...

Åh! Tackar allra ödmjukast! Att två år i rad få Fru Venuspriset är ofattbart. Jag ska vårda det ömt och utveckla alla förmågor till att fördjupa kunskaper. Typ.

Ellen sa...

Hahahahaaaaaaa! Det var jättejätteroligt. Toka.

eva i Aten sa...

Haha, vilken kul grej!
Ha en fin 3:e Advent!

Ting sa...

Taaack!
Du är ju alldeles för god!

S sa...

Å vad roligt, TACK! :)
Jag blir så glad och jag kommer mer än gärna på festen också!

Kram!

Shamrock sa...

Man tackar och bockar/niger