onsdag 21 december 2011

Jag vill att ni alla kommer ihåg det här!

Kanske främst era barn och ungdomar, men alla som önskar, stressar och gnetar för att få en "perfekt" jul, alla som på julafton blir besvikna och kanske arga för att paketet inte innehöll det som de hoppats på, ni ska komma ihåg det här.

Vi ska alla komma ihåg att för många, många fler än ni tror, står inte valet mellan en Ipad eller Iphone (eller vad de nu heter och stavas), utan det står mellan att köpa julmat och lite godis eller betala hyran.

Som vuxen ser man nog främst fram emot att vara ledig med nära och kära, ta det lugnt och slappa, men jag minns fortfarande mina barndoms jular, så jag förstår barn och ungdomar, men livet är inte rättvist.

7 kommentarer:

Ezter sa...

Det viktigaste är att man är tillsammans på julen :) Jag avstår gärna julklappar!

Anonym sa...

Julen för mig handlar om att vara tacksam över vad man faktiskt har och att bidra till en annan människa med vad man kan. God jul fina du!!

Rigmor sa...

Näe...livet är aldrig rättvist, om man tittar på dom som har mer av allt...men man kan lika gärna vända huvudet åt andra hållet och se att det finns de som har det betydligt sämre...fast det är svårt när man är liten!! Klokt skrivet av dej fru´n!!
Ha det så gott och unna dej en glögg emellanåt, livet blir så mycket roligare då...
kram

Vero sa...

Nä, livet är verkligen inte rättvist.

Fru Gårman sa...

Så sant! Men menar du allvar, du har inte öppnat? Beundrar dig i så fall! :D En grej blev fel inser jag i efterhand, men det går att rätta till ganska enkelt. :)
Pössen vännen!

Singelmamman sa...

Det viktigaste är julaftonsmorgon när jag och tonåringarna äter frukost ihop. Det räcker så. Allt annat är bara bonus.

Malla sa...

Jaa, så rätt.
Puss