torsdag 8 december 2011

Monopol?

Jag undrar, har min familj nån sorts jävla monopol på att bli sjuka?

Den sena kvällen och natten har tillbringats i sängen hos yngsta. Vansinnes huvudvärk från ingenstans som fått henne att kräkas, kasta sig fram och tillbaka i sängen och gråta förtvivlat. Med öppet fönster och kolsvart rum har vi väntat på att det skulle bli bättre. En helvetes natt, mest för hennes del, lilla blåöga.

Nu vill jag veta allt om migrän, vad vet ni och hur många varianter finns det och vad är symptomen? (fadersskapet har eländet)

Annars kan jag tala om att min bakdel lugnat ner sig lite och pinar mig nu med den "vanliga" värk som jag fixar i 1½ vecka innan jag får nästa dos. Det har faktiskt aldrig varit så här bra tajmat.

8 kommentarer:

Sus sa...

Men vad fanken =( Stackars yngsta! Och stackars dig.

Nu kan det väl ge sig för er?

Singelmamman sa...

Kan ingenting om migrän. Vet bara att tonårsdottern fick ett anfall för ett år sen. Men sen har hon inte haft det. Kram till er!

Lysande ögonblick! sa...

Jag har migrän. Får några gånger om året. Det finns mediciner, men dessa måste tas innan migränen kommer igång. Annars brukar de inte hjälpa. Jag vet att jag får migrän genom att jag får ljuskänsliga ögon, synbortfall och börjar må illa.

Du vet när det är mörkt och så plötsligt går du ut och det gör riktigt ont i ögonen av ljuset. Då kan jag få migrän. Kombinationen väldigt lite vatten och ganska mycket kaffe triggar igång lättare också. Vissa rödviner som är riktigt tunga kan också sätta igång det hela.

Men det är så individuellt. Hon lär sig efter ett tag. Ett tips är att skriva ner vad hon har ätit och gjort innan hon får migränen. Sen också skriva ner hur hon reagerar under migränen. Tillslut lär hos sig att hantera det.

Stackare. Men jag kan trösta med att ju längre man har det, desto bättre blir man på att hantera. :)

KRAM!!!

Nenny ~ Stolt och Stark sa...

Jag har också haft mycket migrän i mitt liv. För mig utlöses det ofta av spänningar. Man blir känslig för ljus och ljud. Sprängande huvudvärk och kräks. Det finns receptfria läkemedel som ni kan testa. Hjälper inte dessa så ta kontakt med läkare och få nåt bättre utskrivet. Det finns tex nässpray och sprutor som kan vara bättre än piller då man inte kräker upp dessa.
Det är ju olika för alla men man lär sig efter ett tag att känna ingen när ett anfall är på väg och då kan man hinna stoppa det. För mig är det oftast att det gör ont i övre tandraden/överkäken. Den känslan går inte att ta fel på.
Som personen ovan skrev så är det bra att anteckna för att försöka se tecken eller sammband.
Har du frågor så hjälper jag gärna till så gott jag kan.
Kram

Livets vägar sa...

Migrän, ja, man kan få konstiga yrselvindar i hjärnan, man kan må illa, man kan få nedsatt syn och "aura" alltså, se konstigt på olika sätt. och huvudvärk.
Krya på er därhemma! :)

Ezter sa...

Har bara haft migrän en enda gång, det var inte roligt! Yngsta hade en period då de misstänkte migrän på henne, men det lugnade sig igen! Hoppas verkligen din Yngsta mår bättre nu och att det var en engångsföreteelse!!!
Skönt med rumpan :)

Tjock & Chic sa...

Har haft migrän hela mitt vuxna liv. Tar du receptbelagda Imigran. Men det måste tas direkt när utbrottet kommer. Sedan jag började med GI och slutade äta socker nästan helt så har migränen nästan helt försvunnit. Ser där ett klart samband! Köp hem receptfri medicin från apoteket och ha i beredskap ifall hon får ett t återfall. Lycka till!!

Fru Gårman sa...

Husbandet har migrän som börjar som ett spjut rakt in i ögat. Det brukar gå över ganska fort på honom som tur är och ibland blir det bara ett sånt spjut som sen försvinner lika fort. Migrän är ett helvete.