torsdag 8 december 2011

Nobelpris

Årets Nobelpris i lugn och uthållighet år 2011 ges till Mannen.

Motiveringen lyder som följer:
"För att ännu en gång under året monterat en skilsmässo-IKEA-möbel utan att slå med hammaren på varken sig själv eller medhjälparen, kasta skruvdragaren i golvet eller vattenpasset ut genom fönstret. Lugnt och tålmodigt har han följt anvisningarna steg för steg och fanskapet garderoben är ihopmonterad utan mängder av överblivna skruvar och vinklar. Sen att vissa spikar inte gick riktigt rakt utan kom ut genom den yttre folieringen, det är sådant som man kan vänta sig av en sann och uthållig monteringskonstnär".

8 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Han (här kallad: Mannen) får dessutom Snäckis pris för trevligthet, mysighet, klurighet, humor, intelligens, gästfrihet och godmodighet och god smak (han valde fru Venus m entourage för sitt liv). En enhällig jury bestående av styrelseordf och supp i Snäckis enväldiga jury har utan (behövdes inte) moget övervägande beslutat detta. Priset står fortfarande i ordf:s vinkällar (läs: skafferi)......

Och du, det där låter ju verkligen som migrän som lilla blåöga hade. Då värker det så man duckar under sitt eget huvud när man måste gå till toaletten och när man kastar upp är man totalt, helt övertygad om att huvudet kommer att spricka, i alla fall tror man inte att det är möjligt att överleva, faktiskt.

Och det kommer i regel fort. Och en del har synsensationer. När det sen släpper, så går det också fort.

För min del var det så när jag var i migränperiod under min mest aktiva del av mitt liv. Lördag morgon, inte alla, tack och lov, när man kopplade av - som att trycka på en knapp.

När det slutar blir man liksom lite euforisk, man tror inte att det är sant att det kunde gå över.

För min del fanns bara en tablett av alla som hjälpte och den går jag fortfarande ingenstans utan, den heter Imigran (eller Sumatriptan), så är det migrän och doktorn tycker att det är lämpligt så be att få prova den.

Dag som ovan, undertecknad som ovan, ordf i Snäckis,
A

Snäckskalsdalen. sa...

Ursäkta vad det blev långt.

Åsa Hellberg sa...

Heja din man. Och heja dig för ett smart val.

Tette sa...

Jo migrän låter det som. Jag använder också Imigran men som nässprej - min räddning! Tyvärr är migrän så individuellt så det som funkar för någon, funkar inte för någon annan.

Malla sa...

haha heja honom och grattis! :D

Gafflan sa...

Grattis till Mannen!
Krama Blåöga för migrän är inte roligt. Gå gärna till doktor och be om Imigran för med det pillret kan man stoppa en redan fullt utvecklad migränattack.
Kram

Fru Gårman sa...

Han kan få dela den med mig. Jag är nämligen också en hejjare på att skruva ihop IKEAmöbler oOCH följa instruktionsboken till punkt och bircka. Förutom det både räknar och sorterar jag alla skruvar och annat innan jag börjar. :D
Hälsa mumintrollet. hihi...

Singelmamman sa...

Heja mannen! :-)