onsdag 8 februari 2012

Alltså er statsminister, Reinfeldt,

är han inte riktigt klok?

Jag hörde det på radion och skrek "Idiot!" rätt ut i köket, jag har läst på era bloggar och på FB, och jag undrar fortfarande, hur tänker han? Vem har valt honom och moderaterna?

Tänk er följande: (och nu räknar jag över till svenska låtsaspengar)

En kvinna, 50 år, har i 35 år, sen hon var 15, och slutade grundskolan, jobbat som städerska (eller lokalvårdare som det heter idag), typ städat kontor och skolor. Hon har idag en lön på runt 16.000 och har sett till att tre ungar fått kläder, mat och husrum. För att en av barnen skulle kunna studera på annan ort har hon städat trappuppgångar på nätterna under några år. Nu är hon ensamstående sedan länge, barnen har flyttat och hon ska jobba i 15 år till. Kroppen är slut, axlar och rygg värker konstant efter åtta timmars dagar i de 32 år hon jobbat, minus de tre år hon var mammaledig.

Nu, vid 50 års ålder, "Kanske hon gjort fel(?) val som ung och vill omskola sig till ett fysiskt lättare jobb för att kunna jobba i 25 år till!" Hallå!

Jomenvisst! Hon har ju kunnat spara en massa pengar under åren från sin lön, visst! Att hon bara har grundskola "i botten" och inte studerat på 35 år är ju inget hinder, eller hur? Hennes rygg och axlar mår säkert jättebra av att sitta på skolbänken, leva på nudlar och flytta till en etta på femte våningen utan hiss de tre år hon ska studera. För att kunna jobb i ytterligare 25 år!?

Jag säger det igen. Jävla idiot. Alla är inte pappersvändare med en utbildning där de efter några kurser kan byta inriktning på sitt jobb och få en nytändning. En slutarbetad kvinna på 50 år vill inte ha en nytändning (inte inom sitt skitjobb i alla fall), hon vill ha pension efter 15 tuffa år till, hon vill vila och ta det lugnt, ta hand om sin kropp.

Är det er statsminister eller jag som är en idiot?

15 kommentarer:

Ezter sa...

Det är han som är idiot! Icke vald av mig iallafall, men just då var man ganska ensam om den åsikten...
Skamligt att bara yttra sig som han gör!

Fröken Hulda sa...

Jag skäms ta mig fan...
Finns det nån som absolut propsar på att få jobba efter 65... okej... fine for me... men den valfriheten ska då f*n inte drabba de som jobbat arslet av sig hela livet. Visst lever folk längre, men är dom friska också? Inte alla. Långt ifrån. Alltså kan de inte ens njuta av sin pension. Ska dom köra på 10 år till för att kunna äta när de går i pension lär de vara döda vid 75 och behöver då ingen mat. Kanske det som är tanken. Du vet... politiker behöver aldrig sjukhusvård, äldrevård, tandvård... bara dasspapper då och då när dom som Reinfeldt får rännsketa

Gafflan sa...

Om man VILL och KAN jobba efter 65 så är det upp till var och en men i övrigt är det en usel idé. Som det ser ut för mig själv måste jag vänta med pensionen till jag är 68 år för att kunna ta ut en dräglig ersättning. Känns inte så kul. :(

Anonym sa...

Bra sagt!!!

Tant Grön sa...

Word!

Realisten sa...

Ja, jag håller ju med dig. Men det vet du ju redan.
Och ungdomarna, vill jag lägga till en kommentar om. Lös undomsarbetslösheten först. Hur ska de som inte får komma in på arbetsmarknaden i dag få göra det om alla äldre ska tvingas jobba kvar till 75? Fine, för dom som vill och kan, men tvinga inte.

Anonym sa...

Hej! Har läst din blogg ett tag, och gillar den helskarpt. Äntligen idag, 'vågar' jag kommentera. Det var det Bästa jag har läst på länge. Är själv ensamstående med en tjej på 6 år, och utförsäkrad ifrån FK. (tack j...a moderater) Eva

stort och smått sa...

Men han har ju faktiskt bara lagt ett förslag om att de som _vill_ ska få jobba till 75 års ålder. Det är alltså inget tvång på något sätt :)
Det finns ju mängder med pensionärer som tycker det är jättetrist att inte längre få gå och jobba.

Själv ska jag gå i "pension" på lördag och är jättenöjd med det! :))

SusanLotus sa...

Det är inte du!
Låt de unga få starta sitt liv med annat än arbetslöshet istället.
Sussie

Baronessan sa...

Ja, inte fan var det jag som röstade fram honom. Det vill jag bara säga!

Fru Venus sa...

Välkommen Eva :-) Kul att du "vågade"!

Fru Gårman sa...

Reinfeldt är en idiot! Sjuk jävel som borde få konstant huvudvärk i minst 9 år i sträck.

Maria sa...

Det är definitivt vår statsminister som är en idiot!!!

Himmelska pannkakor/Maud sa...

Låt alla jobba till den dag de lägger igen sina titthål, så slipper staten betala ut pensioner till höger och vänster. Smart va?!! ��

Gina sa...

Det finns ju bara ett fåtal arbeten som skulle funka att jobba i till man är 75 år, då finns det ju ingen rättvisa i det. Vem skulle vilja bli opererad av en 75-årig kirurg? Orkar en betongarbetare jobba tills han/hon är 75? Kanske en 75-årig polis i piketen? Ren idioti om du frågar mig. Låt ungdomarna få ett jobb istället. Reinfeldt och Co är inte verklighetsförankrade.