söndag 5 februari 2012

Två viktiga saker idag!

1.
Presidentval i Finland. Ni som inte har röstat, gör det idag så behöver ni inte gnälla sen. Jag har förhandsröstat och röstade på de grönas Pekka Haavisto. Jag tror inte han vinner men jag har gjort vad jag kan.

Pekka till höger, till vänster hans partner.

2.
Runebergsdagen idag, och då ska vi äta Runebergstårtor, eller vi skulle gjort det om vi inte ätit upp dom redan igår ...


8 kommentarer:

Viktnedgangsomfunkar sa...

Åhhh vad gott med Runebergsårta!!!
Jag brukade alltid skära bort hälften att det "brödiga" blir godare så ;)

Knasterfaster sa...

Det var en snygg partner det där. Sådana där bakelser har jag aldrig sett förut. De ser goda. Heter det tårta fastän de är så där små som små mumsbitar?

Fru Venus sa...

Knaster: Jag tror dom är "gifta" dom båda snyggingarna :-)
Ja, det heter tårta (taskig översättning av finlandssvenskar?) för på finska heter de "Torttu", vilket inte betyder tårta utan en sorts bakelse. Googla får du se receptet, de är supergoda!

Ezter sa...

Ni köper kanske nya idag?

Fröken Hulda sa...

Hörde på Nyhetsmorgon att Levengood tycker den där tårta är äcklig. Jag har aldrig smakat så jag kan inte uttala mig. Vad innehåller den mer än kakdeg och en klick sylt?

Fru Venus sa...

Bah, Runebergstårtan är saftig och god, innehåller bla likör och nötter ;-)

Fröken Hulda sa...

Svar: När det gäller bakelser kan han säkert va ute o cykla... annars kan ha va rätt skön i sina kommentarer. Tårtan låter lockande god men finns inte här i lilla Värstingvik så jag får väl sitta och dregla över ditt foto

My Myself and I sa...

Här hemma händer inte så mycket ... skriva lite och städa lite... Borde gått ut, men känner mig som en äkta stugsittare idag :)