fredag 6 april 2012

Det bästa med påsken..

...förutom ledigheten är memma:


Med gräddmjölk och lite socker är det en delikatess utan dess like, mums! En brunsvart gegga gjord på vatten, rågmjöl, rågmalt, sirap, salt och pomeransskal, fullt av fibrer och rågens naturliga sötma. Har ni ätit det nån gång?

15 kommentarer:

Knasterfaster sa...

När vi hade svägerskans ex i familjen så åt vi memma på påsken. Vi åt den med kaffegrädde. Nu har vi slutat äta memma.

Mammy sa...

Jepp, det har jag.(provat ett flertal gånger, senast i förra veckan) Det är inte gott!!

linnea sa...

Memma är gott! Brukar äta memma ett par gånger mellan jul och påsk! Lite socker och lättmjölk, annat behövs inte.

Anonym sa...

Mämmi borde förbjudas!!!!

Mässkalle

Maria sa...

Har aldrig hört talas om det än mindre ätit det!

Ewa sa...

Det låter inte så gott. Trodde det innehöll choklad efter att ha sett förra bilden. Det får nog förbli oprövat för min del då det finns mycket annat gott att välja på på påskbordet. Glad påsk och kram
från Ewa

Åsa Hellberg sa...

Nope. And never will:)

Monica sa...

NEJ!!
Och jag tror inte jag vill heller...

GLAD PÅSK och ha en skön stughelg! :)
KRAM

Helena m. 4 sa...

Jag har tittat på det i affären, men kommit fram till att jag är med lagd åt det chokladiga hållet... och sen är jag inte riktigt överens med smaken av pomerans.

Renée sa...

Nä, det ser inte gott ut men skriv gärna upp receptet så får man prova. Det som ser äckligt ut kan ju vara himmelskt! påskkram!

h sa...

Har inte provat...men börjar känna mig nyfiken. :)

Shamrock sa...

ser ut som lakrits

Rotbuserkes sa...

Memma ska ätas med grädde och socker.
Inga genvägar.Ska kolla med Konsum i morgon om det finns memma men den har säkert varit fryst.Just nu längtar jag hem till Åland Glad påsk till dig

Märta sa...

Hehe, såg ut som blodpudding. Kan det där verkligen vara gott? :)

Agneta sa...

Det är såå äckligt!!Blää!! Aldrig mer..