tisdag 5 juni 2012

Läkare i kubik.

Idag har Guldlock fått ett besked gällande sitt hjärtfel. Hon är lättad, skönt att få en diagnos efter 2½ år. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jo förresten, jag gråter, har ju redan börjat när jag själv var till läkare idag.


Fick tid till sjukhuset idag, ville ha en så enkel sak som en cortisonspruta i min brinnandevärkande armbåge. Piis off kejk. Jag fick träffa Karl-Bertil Johnssons lillebror (ni vet han som delar ut julklappar på julafton), tror han fick sin legitimation igår. Han ville inte. Inte ens fast jag tjöt en sväng. Tre gånger sprang han ut och konsulterade en kollega. Samma kollega höll med Karl-Bertil om att min arm var alldeles för inflammerad för att få en spruta. Hon skällde till och med på mig för att jag gått med den så länge!?

 Resultat: Sjukskriven i två veckor, nytt besök för att kolla om jag eventuellt ska få en spruta då. Hmpf. Det värsta av allt, jag får inte göra absolut nånting under dessa två veckor, bara vila skitarmen. Hmpf x 2.

Ni missar väl inte venuspassagen inatt?

12 kommentarer:

Gafflan sa...

Härligt för Guldlock och dig att äntligen få veta vad som felat med hjärtat. Tycker så synd om dig och din arm. Lova nu att du håller dig i stillhet så kanske du får en spruta och sedan är det snart semester och du kan vila armen ännu mer. Lova!
Stor kram

Singelmamman sa...

Delar Gafflans kommentarer och åsikter till hundra! VILA! Jo, på riktigt, inget bärande, eller tyngre rörelser än bläddra i en bok, dricka ett glas vin (men håll glaset i andra handen) och kanske en chokladbit eller två. Alltså, ta det lugnt. OK?!

Sus sa...

Om du skottar singel nu på två veckor. eller gräver...kommer inte jag ens att tycka synd om dig.

Vila nu människa!

Ezter sa...

En diagnos är alltid bra. Jag fick inte heller kortisonspruta i min onda axel, när jag kom efter 9 mån ont. Fick först inflammationhämmande, sen efter 14 dagar spruta. Men en tablettkur till hade nog varit bättre. Har ont än, ett halvår senare.
Så ta det lugnt, LYD!!!

Maria sa...

Då har vi tråkigt tillsammans ett tag framåt då alltså?!
Bra ändå att dottern fått reda på vad som är fel.
Kram

Anonym sa...

"inte göra absulot någonting"
*ha, ha* hur ska det då gå med vindrickandet och chokladätandet ;)
-Ninis-

Snäckskalsdalen. sa...

Du är ju en lite olydig patient kan jag tro, men nu kanske du lyssnar i alla fall. Gör det! En ny värld kommer att öppna sig för dig där du sitter och tar det lugnt och upptäcker hur skönt det är.....
Hoppas Guldlocks hjärtfel går att laga.
Kramar

Märta sa...

Tycker din läkare verkar vara en synnerligen klok ung man. Meducin må vara bra till mycket men ibland är det viktigare att låta kroppen självläka. Att läsa böcker och sippa vin är en lagom sysselsättning som dessutom går att kombinera med arbetsledning så mannen har något att göra.. :)

Och hoppas, hoppas, hoppas att Guldlocks diagnos även innebär ett sätt att laga henne på.

*tisdagskramen*

Mammy sa...

Planerar att se Venuspassagen i morgon bitti! Ska tänka på DIG!!! :D

Krya på dig!!!

Helena sa...

Ajajaj, vila armen nu.

Mollamaja sa...

ÄNTLIGEN en diagnos alltså!
Krya på dig, kram.

Anna sa...

Missade både Venus passage och den onda armen. Hon ska vara rädd om sig, Venus...