tisdag 18 september 2012

Dagens snabbis, eller....

...finsk husmanskost som tar en stund men är sååå gott!

Du behöver vitkål, köttfärs, smör, salt, peppar och vatten.

Stek köttfärsen (det malda köttet som vi säger här)
Salta och peppra, häll över i en ugnsform

Se till att kissorna inte äter av köttet..... *suck*

Strimla vitkål och fräs den blank i smör i stekpannan

Salta kålen ordentligt, rör om att det inte bränner fast
Tillsätt 1-2 dl varmt vatten till varje omgång, häll det 
i ugnsformen vartefter och blanda om sedan

Grädda i ugnen, 175 grader i en dryg timme

Njut med rårörda lingon. Värm upp flera dagar eller frys in.
Jag brukar laga med 1/4 kött och 3/4 kål, men upp till var och en.
SÅ.GOTT. SÅ.ENKELT!

Dom andra tunnisarna åt kantarellsoppa med ostfyllda tortellini...

12 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Mm, ser jättegott ut!

Anne med e sa...

Fy fan vad gooooooooottttttt!!! Blev hungrig fast jag just ätit...

Gafflan sa...

Kålpudding.
Gott.
Kram

Mammahäxan sa...

Hemma kallade vi det kålpudding. Mycket gott. Men jag har i vuxen ålder inte ätit det. Ska nog laga det nån gång.

Knasterfaster sa...

Kålpudding - åh så gott! Det var nog 15 - 20 år sedan jag åt det senast.

Mångmamma sa...

Men tack så mycket!
Nu blev jag ju jättehungrig!
Du måste införa varningstriangel om du ska flagga med så här goda inlägg igen.
:)

Fru Venus sa...

Anne. Kaaaalilaatikko! :-))

Ezter sa...

Har inte heller ätit det på länge. Mina föräldrar har alltid sagt malet kött om färs!

Singelmamman sa...

Är det blandfärs eller bara nötfärs?

CamillaL sa...

Aldrig förr har jag varit sugen på just kålpudding! Mums!

Anne med e sa...

Kaalilaatikko är sjukt gott! :)

Anders sa...

Katten ser otäckt mycket ut som vår katt, som man får fösa ner från bänken i pentryt så fort man lagar mat!

/Anders på förvaltningen