Du behöver vitkål, köttfärs, smör, salt, peppar och vatten.
Stek köttfärsen (det malda köttet som vi säger här)
Salta och peppra, häll över i en ugnsform
Se till att kissorna inte äter av köttet..... *suck*
Strimla vitkål och fräs den blank i smör i stekpannan
Salta kålen ordentligt, rör om att det inte bränner fast
Tillsätt 1-2 dl varmt vatten till varje omgång, häll det
i ugnsformen vartefter och blanda om sedan
Grädda i ugnen, 175 grader i en dryg timme
Njut med rårörda lingon. Värm upp flera dagar eller frys in.
Jag brukar laga med 1/4 kött och 3/4 kål, men upp till var och en.
SÅ.GOTT. SÅ.ENKELT!
Dom andra tunnisarna åt kantarellsoppa med ostfyllda tortellini...
12 kommentarer:
Mm, ser jättegott ut!
Fy fan vad gooooooooottttttt!!! Blev hungrig fast jag just ätit...
Kålpudding.
Gott.
Kram
Hemma kallade vi det kålpudding. Mycket gott. Men jag har i vuxen ålder inte ätit det. Ska nog laga det nån gång.
Kålpudding - åh så gott! Det var nog 15 - 20 år sedan jag åt det senast.
Men tack så mycket!
Nu blev jag ju jättehungrig!
Du måste införa varningstriangel om du ska flagga med så här goda inlägg igen.
:)
Anne. Kaaaalilaatikko! :-))
Har inte heller ätit det på länge. Mina föräldrar har alltid sagt malet kött om färs!
Är det blandfärs eller bara nötfärs?
Aldrig förr har jag varit sugen på just kålpudding! Mums!
Kaalilaatikko är sjukt gott! :)
Katten ser otäckt mycket ut som vår katt, som man får fösa ner från bänken i pentryt så fort man lagar mat!
/Anders på förvaltningen
Skicka en kommentar