onsdag 26 september 2012

Tips tack!

Ni som varit i Egypten,

Var har ni varit? Vilket ställe rekommenderar ni?

Vad är bra? Vad är dåligt?

Tack :-)

11 kommentarer:

Viktoria sa...

Egypten är underbart :) Vi har varit dit 4 ggr, 3 till El Gouna utanför Hurghada och sist till Marsa Alam borta i ingenstans typ. Februari och mars har vi åkt, mars är varmare men februari är som vårt juli ungefär. Jag rekomenderar El Gouna om man vill lära känna Egypten lite försiktigt, om man är ute efter lugn, bad och sol,snorkel och lite shopping, man kan ta taxi/dolmus till Hurghada city om man vill ha pulsen, men där är det livat!
Marsa Alam ... vi bodde så långt från bebyggelse så när det mörknade fanns inget att göra, dagarna vid stranden i korallreven var underbara, men nja, lite väl mycket tysk/ryss/britt stuk på hela alltet.
Enda nackdelen med Egypten för mig är prutningen, fast det gör att man shoppar mindre :) Jag blir galen på att tjafsa ner löjligt höga fantasipriser till nästan ingenting. Men sol och bad är Egypten bäst på! Glöm inte snorkel om ni åker :) underbara korallvatten med vackra fiskar, sköldpaddor osv.
Förresten, välj gärna hög standard på hotell 4 * eller mer! Vi tar alltid all inclusive, har aldrig haft problem med magarna på det viset. Lagom kort flygresa (5 timmar)och ingen tidsskillnad :)
Nåt mer du vill veta? *S*

Sofia - ett bättre du sa...

När vi var i Egypten så åkte vi på en pensionärskryssning längs Nilen. Jätteintressant!

Anonym sa...

Sharm El Sheikh och Reef Oasis, All Incl. Många pooler på området och fin strand med kristallklart vatten. Inga dåliga magar, men så tar vi med Proviva-shots och dricker på morgonen. Vi höll oss på området med ett par kortare utflykter till marknaden, de är ganska påträngande :)
/Ullis

Baronessan sa...

Vi var i storstaden Kairo och sen till Alexandria. Alltså inte alls någon badsemester. Mycket stök i Kairo där man knappt kan ta sig över gatorna men många intressanta platser. Missa inte pyramiderna!
Lite tjatigt på detta eviga tiggande om dricks överallt för ingenting.
Alexandria är betydligt lugnare och en mycket trevlig stad, men inte heller något badplace.

Blåklinten sa...

Om ni vill ha lugn och kan jag varmt rekommendera
Marsa Alam kusten. Vi bodde på Marina Lodge i Port Gahlib. Hade All inclusive och det var super god mat.
Nackdel en hel del ryssar men dom behöver man ju inte umgås med om man inte vill.
Fördel, nära till flyget. Superbra tycker jag som avskyr i sitta på en buss hur länge som helst bara för att komma till flyget. Valet är ert men kan tipsa om att Googla Marina Lodge at Port Ghalib.

Hoppas ni hittar något bra!

Malla sa...

vi bokade till Turkey - kom dit! :D

Sus sa...

Hjärtat har varit på turistställena för att dyka. Han vägrar åka dit på semester. Tycker det är för stöligt utanför hotellkomplexen. Men snorklingen ska vara underbar.

Nilenturen som ngn skriver om ska vara fantastisk.

Sus sa...

Stökigt..

Anonym sa...

Har varit där i arbetet men skull aldrig fara dit på semester

Mässkalle

Småländskan sa...

Det är mer än 10 år sen jag var i Egypten, så mycket är säkert annorlunda nu.
Vi startade med 6 dygn på Nilen, kanontrevligt, trots en del "strul" (motorhaveri m.m.). Liten passagerargrupp, man lärde känna varandra. Tidiga morgnar vid stoppen, då utflykterna (många!!) skulle avverkas innan det blev för varmt.
Eftersom jag just hade läst ett par års kulturhistoria så blev det naturligtvis busskonvoj (ca 40 mil) till Kairo, Luxor... (punktering i Saharaöknen. Chaffisen ingen aning om varken reservdäck eller annat. Tur det var flera starka karlar ombord som fixade detta).
Avslutade med 6 dygn i El Gouna, sol, bad. Jättetrevlig anläggning.
Glad för jag fått uppleva allt detta, men jag skulle aldrig nånsin åka tillbaka dit!
Ja, sen beror det ju på vad du/ni vill ha för semesterupplevelse. Så svårt att råda.
Skulle kunna berätta betydligt mera om resan, men då skulle jag ta för mycket utrymme här.
Lycka till vad du/ni än beslutar er för.

Anonym sa...

prova El Gouna , ett fantastiskt lugnt och fint ställe.