onsdag 26 december 2012

En julmorgon i Fru Venus liv.

Som idag då.

Vaknar 05.50 av att Totsie puttar ner en blomkruka i golvet *suck*
Städar upp det, går på toa och ger kissorna frukost när jag ändå är uppe.

Går och lägger mig igen. Hör att Totsie plockar urbrunna värmeljus. Spelar hockey med dem, snabb och vild hockey. Tystvrålar åt henne att lägga av. Det är tyst i 42 sekunder och jag hinner inbilla mig att jag ska somna om.

Hör hur talibanen leker med kulorna i granen, ploink-ploink-ploink säger det i skänken  som står alldeles för nära. Tystvrålar lite högre åt henne. Det är tyst igen.

Hör hur hon tuggar på en blomma. Stiger upp och ser henne tugga sönder en amaryllis som inte slagit ut ännu. Kommer inte att göra det heller. Fräser åt henne. Går och lägger mig igen.

Hör hur hon har plockat ner guldskon från granen och nu kastar runt med den på vardagsrumsgolvet. Kattjävel. Stiger upp och hämtar henne, tar henne med till sängen och lägger henne mellan mig och döva sovande Mannen. Hon spinner, gnider sig mot mitt ansikte och är väldigt kärvänlig. Börjar dregla *suck* Jag killar henne under hakan och helt plötsligt nyser hon. *SUCK* Jag är "nyduschad" och talibanen är färdigkelad.

Hör att hon är vid granen igen. Hör hur de börjat ploga snö på gatan utanför. Jag ger upp. Klockan är 08.10.

Jag somnar om och vaknar 10.25, seg som fan. Hej annandag jul!

Vad gör ni idag?
10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Amaryllis gör ju sig bra i vas eller skål beroende på hur långt skaft som är kvar .Här har det varit ganska lugnt på djurfronten tant Selma (11 år)börjar ta det lite lugnare nu ,även om hon med tindrande ögon följde julgransklädningen så har den fått vara ifred .Här kommer det mera snö för tillfället ,god fortsättning ,Nette

Anonym sa...

Haha vilken härlig katt. Eller??
I dag ska vi fira jul med min sida av släkten. Det kommer att bli betydligt trevligare än på julafton!

Elle sa...

Har just lyckats övertala maken om att skaffa en katt. Men nu börjar jag bli tveksam till om det är en bra idé....
;)))

Anne med e sa...

Vi ska åka och hälsa på farmor på sjukhuset och så ska jag ladda för imorgon.

Åsa Hellberg sa...

Hon är speciell, din katt:)

Susanne sa...

Eftersom jag inte har några husdjur så sov jag gott till 11. Tar det lugnt innan vi ska på Hockey.¨
Kramen

Fru Fransson sa...

Den där katten har du nog för dina gamla synder? Så otroligt du måste ha haft!!

Ha en bra dag!

Shamrock sa...

Men då fick du ju sovmorgon. Själv har jag varit igång sedan 5 imorse. Jag har bakat maränger, ätit frukost, tränat, ätit en bulle, tvättat, pratat med mina barn, duschat, ätit en hemmagjord chokladtryffel som såg väldigt konstig ut men som var väldigt god, läst lite, bäddat, sett på TV, skottat lite snö, tjata på mina barn att tömma diskmaskinen, hjälpt sonen att skaffa bank-id, sminkat mig, pratat i telefon, spelat lite dataspel och nu ska vi snart iväg på släktmiddag

Singelmamman sa...

Jag har gått upp, ätit frukost, lagt mig i soffan och kollat bandy fram till nu. Så nu är det dags för en knäckemacka med skinka. Sen soffan igen. Kanske jag orkar plocka ur diskmaskinen.
VIsst ja, jag lovade att gå och handla en ost också. Får samla kraft till det.

Helena sa...

Men granen står kvar iaf!? :D