Finska jultårtor, eller joulutorttu som de heter på finska. Fluffig smördeg och plommonsylt. Så goda, så enkla att göra och så mycket jul! Och så lätt med bajseriet sen senare.
Enkelt Keiju :-) Fyrkantiga bitar av färdig bladdeg/smördeg, snitta in hälften av varje hörn in mot mitten, vik upp var annan flik mot mitten och smacka till dem, pensla med uppvispat ägg, smacka på en klick plommonsylt (barnpuré om det inte finns i Sverige)grädda tio min i ugnen :-)
Här kom nog några exemplar ur ugnen idag också ,enkelt till kaffet ,tyvärr slinker dom så galant ner att det fodras fler ,blev ett rim ,ha en fortsatt fin kväll ,nette
9 kommentarer:
mm, vad gott det ser ur.
Ser intressanta ut, hur gör man dem? (så jag kan överraska min finska pojkvän med dem ;) )
Enkelt Keiju :-) Fyrkantiga bitar av färdig bladdeg/smördeg, snitta in hälften av varje hörn in mot mitten, vik upp var annan flik mot mitten och smacka till dem, pensla med uppvispat ägg, smacka på en klick plommonsylt (barnpuré om det inte finns i Sverige)grädda tio min i ugnen :-)
Oj vilka barndomsminnen du satte igång! :-) Vi kallade dom ätbara julstjärnor som barn. God Jul käraste Fru Venus!
Heter det inte fika på Åland? Vad säger ni där då? För fika gör ni väl?!!?
Dom ser goda ut! :D
Vi tar en kaffe, eller går på kaffe, oavsett vad vi dricker :-)
Här kom nog några exemplar ur ugnen idag också ,enkelt till kaffet ,tyvärr slinker dom så galant ner att det fodras fler ,blev ett rim ,ha en fortsatt fin kväll ,nette
Åh, de påminner mig om min barndoms jular! Sååå goda. Och så hade vi något som hette "Tiinan nyytit" med aprikosmarmelad i mitten.
Önskar dig och din familj en riktigt God Jul och allt gott för 2013.
Skicka en kommentar