tisdag 19 februari 2013

Jag känner ju till det här med blommor och bin och sådant...

...men måste man ha en tupp? Hela tiden? Eller räcker de om de boink-boinkar till det en gång på våren, innan hönapönorna flyttar till oss? Eller ska de göka hela tiden?

Inte undra på att jag inte sover på nätterna. Så mycket att fundera på.


8 kommentarer:

Sus sa...

Alltså kalla mig gärna blond, men de behövs väl inte ens en tupp? Värpfoder dyker upp i min skalle.. Har skött höns varje sommar då jag var liten men minns inte..

Anonym sa...

Ha ha ha :-) Mycket troligt att jag är blondast av oss! Har noll koll på pullor. / Venus

Mina dagar sa...

BRA att du frågar så vi andra får veta;-)

Elle sa...

Hönor lägger ägg när det är varmt ute. Ca ett om dagen. Det behövs bara en tupp om man vill att det ska bli kycklingar av dem. Annars är äggen helt enkelt inte befruktade.
Vilken färg äggskalen har beror pa vilken höna det är. Bruna hönor lägger bruna ägg, vita lägger vita. Det finns säkert en exotisk sorts hönor som lägger ägg med prickar.
;))

Ezter sa...

Vilken tur att Elle visste, så vi fick svaret!

Anonym sa...

Färgen på äggen beror på vilket foder de äter..

Mässkalle

Knasterfaster sa...

När jag var liten. Riktigt riktigt liten alltså. Nästan liten som en kyckling och sådär omkring 4 - 5 år gammal så kallades jag för Hönis eller Hönungen av min mamma. Ibland tror jag hon sa Pullan och Pullis till mig också men jag kan minnas fel. Då, när jag var så där liten alltså så fanns det något som hette tuppägg och det var ägg som tuppen värpte. Det lurade min mormor i mig. Tuppäggen var lite mindre än de vanliga hönsäggen. För övrigt så visste jag att det bara behövs tupp om man vill ha kycklingar.

Jison sa...

Tuppar pippar inte bara heeeela tiden.
dom går med hönsen, vaktar på dom, skyddar dom och förmanar dom var dom ska gå och inte.

Helt enkelt är dom ena riktiga gentlemän, och så låter det ju så mysigt när tuppen gal ( klockan 4 på sommaren...moahahahahaha!)

Klart man ska ha en tupp!!
synd du inte bor närmre...jag har en grann till övers!

kram, Jenny