måndag 18 februari 2013

Lov?

Vi har sportlov denna vecka.
Alltså de som går i skolan.

Guldlock ska vila hemma hos sig hela veckan säger hon. Ja, med undantag för två sjukhusbesök och ett dygns prover, men i alla fall.

Blåöga åker till Sverigelandet och min syster idag. Stannar där i fem dagar. Hästar i granngården, det säger allt va?

Mannen och jag kommer att vara ensamma hemma med två göreslösa kissor. Kommer att kännas konstigt.

Varje år denna tid får jag dåligt samvete. Blåöga går sista året i grundskolan och Guldlock är inne på sitt elfte studieår vilket också betyder elfte sportlov. Vi har aldrig rest bort på sportlovet, aldrig haft råd. Kreti och pleti flyger världen runt nu och kommer hem solbrända och berättar om Thailand, Kanarieöarna, Egypten och Mexico. Mina tjejer har aldrig klagat, tvärt om, men jag önskar att jag ett endaste år haft råd att ge dem en sportlovsresa.

Brukar ni åka bort på sportlovet?

11 kommentarer:

Agneta sa...

Vi har turen att få låna en stuga i Norge varje vinter (betalar för värme och vatten). Annars hade vi inte heller åkt någonstans.
Usch för det där samvetet. Jag känner mig självisk ibland, som sa upp mig från en hyfsad heltidslön ... nu har vi inte längre råd med lika mycket som tidigare.

Singelmamman sa...

Förr, när jag levde mamma+pappa+barn och hade två inkomster så reste vi alltid bort. Men inte nu med bara en inkomst.

Mångmamma sa...

Bästa fru Venus - vi har, precis som ni, skaffat ett paradis på jorden!
Alltså åker vi aldrig någonstans alls - allt vi vill ha finns runt knuten utom möjligtvis miljöombyte.
Ha inte dåligt samvete, ingen är betjänt av det.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tror ju inte lyckan ligger i att resa bort, visst förstår jag om man vill kunna, men dina flickor har ju fått lära sig att ha trevligt i alla fall! Det är en lärdom för livet och så är det bättre att börja smått och sen kanske kunna resa när dom blir större.
Då kan dom ta med dig, vet jag!
Kramar

Knasterfaster sa...

Vi brkar åka på skidresa torsdag till söndag men inte i år. Vi var iväg i december istället. Jag känner också att jag skulle vilja resa mer med mina bran precis "som alla andra". Vi har inte ens något eget fritidshus. Önskar att jag hade släktingar som kunde ta emot mina barn på loven men det har jag inte heller. Gräset är alltid grönare på andra sidan tydligen.

Gafflan sa...

Vi brukar ju åka på skidsemester men döttrarna är inte riktigt sugna på det längre. Vi var ju till London i somras i stället. DET var inte gratis men någon resa á la vinter á 2-3 veckor i Thailand kan vi fetglömma. I övrigt kan man göra mycket på hemmaplan och det är inte fy skam. Mina döttrar gnäller i alla fall inte utan är otroligt nöjda med det dom har. :)

Ezter sa...

Nej, vi har aldrig rest bort på nåt lov! Aldrig annars heller.

Sus sa...

Efter att ha levt rätt knapert i många år har jag nu äntligen råd att bjuda barnen till Thailand, som du vet. Mina egna pengar som jag jobbat ihop. Det känns mäktigt!

När de var mindre åkte vi till fjälls på sportlovet.

Men efter att ha separerat så hade jag knappt råd med ost..

Så ja, jag är en lycklig jävel som äntligen har råd med detta.

Sus sa...

(ska tilläggas att vi bor på 56 kvm i en hyresrätt och har två skapliga heltidsinkomster)

Shamrock sa...

Ungarna vill att jag jobbar så att de får vara hemma i lugn och ro. Åka bort på sportlovet gör jag inte om jag kan undvika, dubbelt så mycket folk som annars och dubbelt så dyrt

Malde sa...

Nope, inte reser vi någonstans direkt. Varken råd eller tid. Jobbar med ekonomi, och vårt sportlov höstlov och jullov (ofta även påsklov) ligger precis över månadsskiften (och årsskifte) så det ger ju inte tid för att ha semester direkt...