måndag 18 mars 2013

Vem är det som inte fattar?

Vi har fyra årstider. Ett kvartal ryms i varje årstid. Okey? Bra. Vi är väl alla överens om att juni-juli-augusti hör till den årstiden som kallas sommar. Det är då vi solar, sippar rosé, simmar och viftar med nakna tår. Sedan kommer september-oktober-november och den årstiden kallar vi hör höst. Det är då mörkret och regnet kommer. Vi  kokar grytor och soppor igen och IKEA säljer i snitt 217 värmeljus per person. Efter det har vi december-januari-februari, vinterårstiden. Vi firar jul, har en vit månad, januaris räkningar hoppar över till februarilönen och ett ganska stort antal männsikor åker till södern för sol och bad. Sedan.

Sedan kommer MARS-april-maj. Den årstid som kallas VÅR! Fattar ni, vår!
Vår betyder barmark, sandiga trottoarer, snödroppar och öppet vatten. Framför allt betyder det värme! Värme, sol, knoppande träd och uteserveringar som bär ut och dammar av sina stolar och bord.

INTE femton minusgrader, svinkalla vindar och snö! Vem är det som inte fattat att vi ska närma oss ljumma vårvindar? Jag är så jäkla trött på denna kyla, på vintern som varit eeeeevighetslång, på att skrapa bilrutor och dra på mig strumpbyxor var eviga dag! Jag vill ha varmt!

Framför allt vill jag att marken under mitt hönshus ska tina upp så att vi kan flytta det till stugan.

8 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

JAg kunde verkligen inte ha sagt det bättre själv. Förtvivlan råder även på min front över detta. Jag ska ta och lyssna lite på Magnus & Brasse när de sjunger Svordomsvisan, det brukar lätta på trycket. Men bara litet...

Märta sa...

På min plats på jorden räknar jag med vinter från mitten av oktober till mitten av april - men längtar det gör jag. Något så otroligt dessutom! Men snart så!! :)

Madlar sa...

Snöhelvetet la sig 29 nov o visar inga som helst tecken på att ge upp 18 mars. Nu står det att vi ska få mer SNÖ. Vart tog den där globala uppvärmningen vägen? Hit med den!!! NUUUUUUUUU!!!!!!!!

Ezter sa...

Du har så rätt!

Susanne sa...

Hemma på min gata snöar det just nu, är såååå trött på den här vintern.

Mångmamma sa...

Amen!

Lippe sa...

Säger o tycker som du: FATTA FÖR HELVETE!!!!
Kramar genom is, vind och snö ♥

Singelmamman sa...

Precis! Våga vägra vinter!