tisdag 9 april 2013

Nu är det inte måndag längre så nu vågar jag.

Berätta alltså. Har jag gjort det igår kväll redan har det säker hunnit hända något ytterligare.

Igår morse - i helvetshalkan och snön - körde jag i bilen framför mig. Redan före klockan åtta på morgonen. Riktigt dålig början på dagen om vi säger så. Jag bromsade, min bil stannade två meter ifrån men bestämde sig för att trots allt glida ett par meter till och rätt i arslet på en sprillans bil. Jorå. Ut stiger en ung sprätt i en kostym som såg ut att kosta lika mycket som maten hos oss under ett helt år (kan h varit Dressman, jag har lite problem att se skillnaden där). Han skriker "Vad fan håller du på med?" Och jag svarar, "Vad satan ser det ut som tycker du!?" Nej, det sa jag inte alls. Jag bad om ursäkt sju gånger, memorerade hans registernummer och sa att jag skulle återkomma så fort jag landat på jobb. Ringde upp sen och vi var överens. Min ena lykta däremot är i biljoners bitar. Hej då 120 €.

Hämtade Mannen som var på vift, åkte på jobb ett par timmar, hämtade Blåöga och besökte ett privat sjukhus med en specialist som skulle undersöka Blåöga. Och hur rätt har vi inte haft! Och hur fel har inte Ålands centralsjukhus, kirurgen haft!! Herregud hur jag skulle vilja gå upp dit och skrika det i örat på dom! Idag spenderade vi 165 € för att få bevisat att vi hade rätt och nu ska vi skramla ihop 2000€ inom en väldigt snar framtid, alternativt få kirurgiska avdelningen krypa till korset och bana väg till försäkringsbolaget. Blir en kul dag idag. Också.

Under den korta timme min ersättare var på jobb hann hon ställa till med en sådan oreda att det tog resten av dagen att reda upp det och förklara och lugna ner folk. Stolpskott i kubik. Min "kollega" alltså.

Vi tittade också på en lägenhet och konstaterade att snål spar och fan tar, speciellt ljuset. Nej tack sa vi.

Sedan gick jag och lade mig.

Vilket spännande liv jag lever, eller hur! :-)

11 kommentarer:

Agneta sa...

Åh... Hoppas du får rn strålande

Agneta sa...

En strålande fortsättning på dagen!
Kram

Madeleine sa...

Åh, jösses jeflar.... Nu tycker jag att turen måste vända för ditt vidkommande!!!
Och självklart ska sjukhuset ta sitt ansvar och se till att ni får försäkringen att betala. Det är väl det allra minsta de kan göra när de nu varit ute och cyklat...

Kram!

Nica sa...

Då hoppas vi på en bättre tisdag, hjärtat! och skönt att ni hade rätt som ni trodde, men pest om inte sjukvården tar sitt ansvar! Pöss på dig!

Singelmamman sa...

Ta strid mot sjukhuset och försäkringsbolaget! Blåöga har ju blivit felbehandlad och måste få rätt. Stå på er!

Ezter sa...

Håller med Singelmamman här! Och sen undrar jag, titta på lägenhet? Ni ser ju ut att bo jättefint redan?
Lycka till med din tisdag!

Åsa Hellberg sa...

Då förstår jag att det är skönt att det är tisdag.

Baronessan sa...

Du verkar inte ha tråkigt i varje fall. Inte heller jag har orkat surfa runt något. Jag tror att vi lite till mans har inrättat oss i en ny istid och väntar bara på att bli till isstoder allihop. Jag har gett upp helt och väntar mig inget mer än mer snö. Och du... jobba 14 timmar på dygnet... det MÅSTE vara förbjudet!

Anonym sa...

Du är i alla fall tillbaka. :)

Gafflan sa...

Du lever i alla fall inte ett händelsefattigt liv. :)
Kram

Gina sa...

Med en förhoppning om att det från och med nu bara blir bättre.