måndag 8 april 2013

En strimma hopp


Ni ser va? Där bakom tallen, långt bort i stora faret. Öppet vatten. Äntligen. Det närmar sig mitt venusberg med stormsteg några centimeter i taget, så till kräftskivan kanske vi har öppet vatten ända till stranden *suck*.

Jag tog en paus. En oplanerad en, men dock en paus. Tröttheten vann slaget om min kropp och själ. Tanter på snart femtio år ska inte jobba fjorton timmar i dygnet, speciellt inte med fysiskt tunga jobb som ger helvetes värk och extremt, väldigt lite i börsen. Men men, just nu är det så.

Annars är jag ganska rörd. Jag har haft varken ork eller tid för andras bloggar och som ett brev på posten (inte den svenska posten) så lyste läsare och kommentarer med sin frånvaro hos tant Venus. Sådant som alltid händer. Men de senaste fyra-fem dygnen har jag fått sms, mail och samtal där de undrat vart jag tagit vägen? Är allt okey? Har det hänt något? Och det har det ju inte egentligen, det är bara livet. Men jag är oändligt glad över att ni bryr er.

Det är inte bara havet som ger mig en strimma hopp. En ljusglimt (och då menar jag inte den jävla snön som kom inatt) har visat sig. Det kan bli något bra, eller inte, men jag hoppas och ber att en förändring är på gång.

Vad har jag gjort på en liten vecka då? Ja, förutom jobbat häcken av mig har jag varit kulturell (läs: slukat ännu en Nora Roberts bok), njutit av stugliv i helgen (läs: klyvt mängder av ved), suttit på berget och filosoferat över livet (läs: svurit över den förbannade isen) och omvärderat mitt liv (läs: fotograferat möbler och annat som ska säljas). Nu ska jag rycka upp mig både här, hos er och i livet rent allmänt. Kram!

Venusberget 7 april....*suck*

16 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du är tillbaka Fru Venus, Mässkalle började bli orolig.... Kraam

Mässkalle

Lippe sa...

Skönt att du är tillbaka. Har ju lite koll på dig på annat sätt så jag vetat att du lever ;)
Annars så har ju sista veckan varit lite av en bubbla för mig och är nog fortfarande....
*sträcker mig ur bubblan och skickar KRAM*

Nica sa...

Känner mig också o-lustig och utanför blogglivet. Men det går upp och ner. Skönt att "se" dig igen. Tänker alltid på dig, även om du inte bloggar. Basåruvet :)

Kärlek!

Snäckskalsdalen. sa...

Det låter jättebra, det!
Kramar

Singelmamman sa...

Livet gör så ibland. Får oss att stanna upp ibland. Det är nog bara bra att pausa ibland.

Tantaluran sa...

Tack kära vän för grattishälsningen!

Helena sa...

Kramar

Anne med e sa...

Har sett små livstecken på annat håll, så jag har inte varit såååå orolig... bra JÄTTE orolig. Pussipannan! ♥

Anonym sa...

Kul du är tillbaka, kollat flera gånger per dag.

Knasterfaster sa...

Bra att du lyssnade på dig själv och tog en paus.

Susanne sa...

Härligt att se öppet vatten. Nästa vecka ska det bli varmare och då får vi hoppas att all is smälter.

Gafflan sa...

Jag vågar knappt tala om att vi har öppet hav så långt ögat når och jag är glad att du är tillbaka!
Kram

Madlar sa...

Jag tror att vi för det mesta är dåliga på att pausa. Vi vill hinna allt, vara duktiga på jobbet, sociala, städat och fixat, vara tillags. Det är alltid för få stunder av vila o eftertanke. Vad mår jag bra av? Vad vill jag egentligen göra?
Var rädd om dig. Det är du värd.

Anonym sa...

Bra! Jag har saknat en av mina favoritsextiofyror. Så sitter hon på en klippa och prickar av 200 titlar med Nora Roberts. Jag borde ha räknat ut det med...

September sa...

Gott att se dig igen!

Ezter sa...

Det är bra att pausa när man behöver!