fredag 17 maj 2013

Kört eller hopp?


Mina luktärtor. Den vänstra har kommit upp och frodas. Den högra har nada. Är det kört för den högra eller ska jag hoppas ännu?

Och hur ska jag fixa stöd till ärtorna? Har inte en tanke på att köpa stöd för 60 € så jag vill ha förslag på lättlagade koner eller liknande. Kom ihåg att jag inte är speciellt händig heller....

9 kommentarer:

tigerliljan sa...

Du binder helt enkelt ihop pinnar upptill som du satt i en cirkel och sen uppmuntrar du luktärtorna att klättra, så får du en luftig kon.

Nica sa...

Har du kollat fröet? Har du blötlagt, och gjort ett hack i. Luktärtsfrön är knepiga små rackare :)
Och som uppbindning rekommenderar jag vanlig grön uppbindningstråd (ståltråd på rulle) tillsammans med blompinnar. Fast har du en vägg att fästa emot räcker det med broderigarn och spikar :) Pöss på dig!!

Fru Venus sa...

Oh ja, jag har blötlagt, skrapat och pratat med dom :-)

Singelmamman sa...

De klättrar villigt på kraftigt rep, det kommer jag ihåg att mamma använde. Men det förutsätter förstås att du har någonstans att fästa repen.

Anonym sa...

Helt riktigt Singelmmamman

Knasterfaster sa...

Har du kollat i den andra ändan av toarullen? Den kanske växer åt fel håll. För övrigt så har jag samma åsikter som ovanstående. Ståltråd, pinnar, fiskelina, spikar eller färdigköpt spaljé (kostar 50 Skr).

Knasterfaster sa...

Armeringsnät är också snyggt. Vet dock inte vad sådant kostar. Tror vi köpte vårt på Bauhaus. Sambon målade vårt vitt med rostskyddsfärg men det vara bara för att vi hade sådan färg hemma. Det är snyggt med det rostfärgade också. I nätet kan man även hänga fina saker som blänker eller andra dekorationer.

Madlar sa...

Jag fuskade. Köpte färdiggrodda, välväxta luktärtsplantor. Kostade några tior o värt varenda spänn.

Nica sa...

Bra att du snackade med dom - då är dom nog bara osamarbetsvilliga :) Åh, my god, vad gott det ser ut med gösen. Min Ålandsleverantör (goda mordern) kom med aborre sist. I just löööv Åland Island-fish! <3<3<3